İHL'liler gurur kaynağı oldu!

Türk imam hatip lisesi öğrencileri 5. Uluslararası Arapça Münazara Yarışması'nda dünya şampiyonu oldu

Haberler 09.04.2021 - 10:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Katar Foundation tarafndan çevrim içi düzenlenen 5. Uluslararas Arapça Münazara Yarmasnda Türkiyeyi temsil eden Beyolu Anadolu mam Hatip Lisesi örencileri, ampiyonaya katlan 39 ülke arasndan Ana Dili Arapça Olmayan Ülkeler kategorisinde dünya ampiyonu oldu.

Katar Foundation bünyesinde 5incisi gerçekletirilen yarma geçen yl salgn nedeniyle yaplamad. Bu yl 3-7 Nisan 2021de çevrim içi gerçekletirilen yarmada Türkiyeyi temsil eden Beyolu Anadolu HL örencileri büyük baar kazand.

Yarmaya Arap ülkelerinin tamam ve bunlarn dnda Avrupa ktasndan ngiltere, spanya, Fransa, Almanya, talya, sveç, sviçre ile ABD, Kanada, Rusya ve Uzak Dou ülkelerinin de aralarnda olduu 39 ülkeden 40 takm katld.

Yarmada Türkiyeyi Beyolu Anadolu HL 10. snf örencileri M. Eren Köse, E. Maruf atr, E. Berat Demir, Y. Bilal Karasakal ve Ö. Faruk Kaya temsil etti.

Örenciler, ampiyonann ilk gününde 39 ülke arasndan Endonezya, Kanada, Mauritus, Katar ve Sudan ile kar karya geldiler.

5 Nisandaki karlamalarn ardndan yaplan puanlama neticesinde Ana Dili Arapça Olmayan Ülkeler kategorisinde yer alan Türkiye, yar finale katlmaya hak kazand.

Ayn kategoride ertesi gün yaplan yar final karlamasnda ise Türkiye takm, Maurituslu rakiplerini malup ederek Malezya takm ile birlikte finale yükseldi.

Arapça Münazara Yarmasnda dünya ampiyonu oldu

ampiyonann son gününde ise Türkiye takm ayn kategoride finalde Malezya takmn yenerek birinci oldu.

Turnuvada düzgün Arapça konumann yannda mantk, muhakeme, delil getirme ve getirilen delili çürütme gibi konu balklar bulunuyor.

Yarmada, iklim deiikliinde önceliin mücadele yerine adaptasyona verilmesi, gelimekte olan ülkelerde devlete ait olan irketlerin özelletirilmesi, gelimekte olan ülkelerde yabanc devletlerin ve irketlerin toprak sahibi olmalarna izin verilmemesi gibi konular ele alnd.

Milli Eitim Bakan Ziya Selçuk, Twitterdan yapt açklamada, 39 ülkenin katld Uluslararas Arapça Münazaralarnda ülkemizi baaryla temsil ederek kendi kategorisinde birinci olan Beyolu Anadolu mam Hatip Lisesi takmndaki örencilerimizi ve emek veren öretmenlerimizi kutluyorum. Daha nice baarlara... ifadesine yer verdi.

- Örencilerimiz Türkiyemizi en güzel ekilde temsil ettiler

Milli Eitim Bakanl (MEB) Din Öretimi Genel Müdürü Dr. Nazif Ylmaz da yapt açklamada, ampiyon olan Beyolu Anadolu HL örencilerinin ana dillerinin Arapça olmadna vurgu yaparak buna ramen örencilerin bu baary elde etmelerinden ötürü büyük mutluluk yaadklarn söyledi.

Katardaki Uluslararas Arapça Münazaralarnda Türkiyeyi temsilen stanbul FSM Anadolu HL ve Kocaeli Mehmet Akif Ersoy Kz Anadolu HLnin 2 birinciliin bulunduunu, imdi ise yeni bir dünya ampiyonluu elde edildiini dile getiren Ylmaz, Örencilerimiz Türkiyemizi en güzel ekilde temsil ettiler ve baarlaryla bayramz dalgalandrdlar. Bu çok büyük ve güzel bir mutluluk. Kendilerini tebrik ediyorum. Okulumuza, emei geçen öretmenlerimize ve katk veren herkese teekkür ediyorum. Yabanc dil öretiminde ortaya konulan bu baarnn bütün kurumlar tarafndan modellenerek dalga dalga büyümesini temenni ediyorum. diye konutu.

Ana Sayfaya Git