İki acı haber

Bitlis ve Hakurk'ta iki acı haber geldi. Bitlis'te Merkez Jandarma Komutanı Binbaşı Zafer Akkuş, Hakurk'ta ise Uzman Onbaşı Mustafa Ünal şehit oldu.

Haberler 20.07.2019 - 00:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yurt içinde ve dnda PKKya yönelik operasyonlar aralksz devam ederken, dün Bitlis ve Hakurk bölgesinden iki ac haber geli. Bitliste, PKKllarn saldrs sonucu Merkez Jandarma Komutan Binba Zafer Akku, Irakn Kuzeyi Hakurk bölgesindeki çatmada Piyade Uzman Onba Mustafa Ünal (26) ehit oldu.

BNBAI EHT OLDU

Kent merkezine 30 kilometre uzaklktaki Bölükyaz köyü krsalnda saat 14.30 sarlarnda PKKllar tarafndan bir araca roketatarl saldr düzenlendi. Saldrda, isabet alan askerler tarafndan kullanlan araçtaki binba ile yanndaki korucu ve sürücü yaraland. hbar üzerine bölgeye güvenlik güçleri ve salk ekipleri sevk edildi.

BÖLGEDEK OPERASYON

Ambulanslarla Bitlis Devlet Hastanesine kaldrlan yarallardan Merkez Jandarma Komutan Binba Zafer Akku, doktorlarn tüm çabasna karn kurtarlamayarak ehit oldu. Güvenlik korucusu ile sürücünün tedavilerinin ise sürdüü bildirildi. Saldrnn ardndan kaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için bölgede hava destekli geni çapl operasyon balatld

HAKURKTAN ACI HABER

Irakn Kuzeyi Hakurk bölgesinde PKKl töreristlerle girilen çatmada Piyade Uzman Onba Mustafa Ünal ehit oldu. Piyade Uzman Onba Mustafa Ünaln ac haberi, Konyann çeltik ilçesindeki ailesine ulat. çeltik Kaymakam Osman Sak, Belediye Bakan Ali Mee ve askeri yetkililer, Kaören Mahallesindeki smail ve Fatma Ünal çiftine oullarn ehadetini bildirdi.Bekar olduu örenilen ehit Ünaln cenazesinin yarn öle namazna müteakip Kaören Mahallesinde topraa verilecei örenildi.

ACI HABER ALESNE LETLD

Konya Valiliinden konuyla ilgili yaplan açklamada,, Piyade Uzman Onba Mustafa Ünaln Pençe Harekat kapsamnda Irakn Kuzeyi Hakurk bölgesinde teröristlerle girdii çatmada ehit olduu belirtilerek, ehide Allahtan rahmet, ailesine basal dileinde bulunuldu.

JETLER HAVADAN VURUYOR

Türk Silahl Kuvvetleri, gerek yurt içinde gerekse snr ötesinde terörle mücadelesini sürdürüyor. Bir yandan terör örgütüne ait Hakurktaki hedeflere yönelik Pençe Harekat ile komandolar terör yuvalarna girmeyi sürdürürken dier yandan da Hava Kuvvetleri Komutanlna ait sava uçaklar, snr ötesinde terör örgütü tarafndan üs olarak kullanlan bölgeleri vuruyor.

Bu kapsamda Türk jetleri, dün gece Irakn kuzeyinde bulunan ve teröristlerce üs olarak kullanlan Karacak bölgesine geni çapl hava harekat gerçekletirdi.

Karacak bölgesinde terör hedefleri büyük hassasiyetle belirlendi. Hedefler tespit edilirken sivil halkn can ve mal güvenlii ile çevrenin korunmas konusunda hassasiyet gösterildi.

Muharip filo komutanlklarndan kalkan 20ye yakn uçan katld harekatta HAlar, SHAlar, HK uça ile tanker uçaklar görev ald. Teröristlere ait silah mevzisi, barnak, snak ve maaralardan oluan çok sayda hedefin lazer güdümlü mühimmatla imha edildii harekatta yerli ve milli mühimmat kullanld.

Öte yandan, Hava Kuvvetlerine ait jetler, dün gece Tunceli krsal ile Irakn kuzeyindeki Metina ve Gara bölgelerindeki teröristleri hedef ald.

Tunceli krsalna düzenlenen hava harekatnda iki terörist etkisiz hale getirilirken Pençe Harekat ile koordineli olarak Irakn kuzeyindeki Metina ve Gara bölgelerinde belirlenen terör örgütüne ait hedefler vuruldu, 6 terörist öldürüldü.

BAKANLIK AçIKLAMA YAPTI

Teröristlerin snr ötesinde üs olarak kullandklar bölgelerin imhasna yönelik hava harekatlar önceki gün de devam etmi, Hava Kuvvetleri Komutanlna ait jetler, Pençe Harekat ile koordineli olarak, Irakn kuzeyindeki Kandil bölgesinde bölücü terör örgütü PKKya ait silah mevzisi, barnak ve snak olarak kullanlan hedefleri vurmutu.

Milli Savunma Bakan Hulusi Akar da harekata ilikin, Erbildeki alçak saldry müteakip Kandil bölgesine yaplan son dönemdeki en geni çapl hava harekatyla terör örgütüne ar bir darbe indirilmitir. Teröristlere ait silah mevzisi, barnak, snak ve maaralardan oluan çok sayda hedefin imha edildii bu harekatta büyük oranda yerli ve milli mühimmat ile HAlarmz kullanlmtr. Terörle mücadelemiz en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar artan azim ve kararllkla devam edecek, ehitlerimizin kan yerde kalmayacaktr. ifadelerini kullanmt.

Hava Kuvvetleri Komutanlna ait uçaklar çaramba günü de Irakn kuzeyindeki Metina bölgesinde teröristlere ait hedefleri imha etmiti.

Pençe Harekat ile koordineli gerçekletirilen harekatta 7 terörist, ayn gün Hakkari krsalna düzenlenen hava harekatnda da iki terörist etkisiz hale getirilmiti.

Ana Sayfaya Git