İki aile daha katıldı!

Diyarbakır annelerinin dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle sürdürdüğü oturma eylemine Esmer Koç ve Halime Kadran da katıldı.

Haberler 01.01.2020 - 10:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin, 3 Eylülde partinin il binas önünde balatt oturma eylemi sürüyor.

Hakkarinin emdinli ilçesinde 2013te daa kaçrlan kz Zübeyde Koç için eyleme katlan Esmer Koç, kznn PKKl teröristler tarafndan kaçrldn belirtti.

Kzm bayram alverii için çarya gitti. Oradan arabayla götürüp PKKya teslim ettiler ifadesini kullanan Koç, u deerlendirmede bulundu:

EVLATLARI çN EYLEME KATILDILAR

7 yldr kzm aryorum, bulamyorum. Hiç görüemedim, kzm öldü mü kald m bilmiyorum. Kzm neredeyse gelsin askerlere teslim olsun. çünkü asker hem babas hem abisidir. Onun aabeyleri de kardeleri de askere gidecek. Asker bizim olumuzdur, çocuumuzdur. Onlarn ne hakk var günahsz çocuklarmz daa götürsün, orada öldürsün. Biz çocuklarmzn ölmesini istemiyoruz. Artk bizim çocuklarmz göndersinler.

Aileleri televizyondan görüp kendisinin de eyleme katlmak için geldiini belirten Koç, Kzm için ölüme kadar da giderim. Ben kzmn ölmesini istemiyorum. Nasl kzm götürdülerse öyle de getirsinler. Kzm almadan buradan gitmeyeceim. Ben kzm için çok aladm, onu çok aradm. sözlerine yer verdi.

Sur ilçesinde ikamet ettikleri srada 17 yanda daa kaçrlan torunu Halil brahim Kadran için eyleme katlan Halime Kadran da terör örgütüne tepki göstererek, Ben çocuumu istiyorum, dönsün. Benim torunum yetimdir, kardeleri üzülüyor. Hem kardelerinin hem de bizim psikolojimiz bozuldu. Kimi görüyorsam, torunum zannediyorum. Gençlere sarlyorum. Gece gündüz alyoruz. Kim ne derse desin. Ate dütüü yeri yakar. Ben çocuumu istiyorum. diye konutu.

Ana Sayfaya Git