İki aile katıldı!

Anne Gevriye Ayhan "Ben de buraya (HDP il binası) geldim, sordum. Bir kız çekmeceyi açtı, not çıkardı ve bana 'Kızın dağa gitmiş.' dedi"

Haberler 14.01.2020 - 13:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr annelerinin, daa kaçrlan çocuklarna kavuma ümidiyle HDP l Bakanl binas önündeki evlat nöbetine dün de iki aile katlm gösterdi.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin 3 Eylülde balatt oturma eylemi 134üncü gününe girdi.

KAYAPINARDA KAçIRILDI

Diyarbakrn merkez Kayapnar ilçesinden 5 yl önce kandrlarak daa kaçrlan kz Pelda için oturma eylemine katlan Gevriye Ayhan yapt açklamada, 5 yl önce sabah evden çkan kzndan bir daha haber alamadn söyledi.

Daha sonra kzn bulmak için HDP l Bakanl binasna geldiini dile getiren Ayhan, Dediler ki Daa buradan gönderiliyorlar. Ben de buraya (HDP il Binas) geldim, sordum. Bir kz çekmeceyi açt, not çkard ve bana Kzn daa gitmi. dedi. ifadelerini kulland. Ayhan, 3 ay sonra kznn kendisini telefonla arayp, Suriyenin Türkiye snrndaki Aynularab kentinde olduunu söylediini anlatt.

TELEFON YASTIIMIN ALTINDA

Oturma eylemine katlan annelerin evlatlarna kavumasnn kendisini umutlandrdna deinen Ayhan, unlar kaydetti: Önceden inanmyordum. Komumuzun çocuu gelince inandm, ben de oturmaya geldim. çocuklarma Ben de gidip oturacam. dedi. Her gece telefon yastmn altnda belki kzm arar diye. Ondan hep haber bekledim. Kaçp gelenleri duyduum zaman hemen yanlarna gidip kzm soruyorum. Ben kzmn gelmesini istiyorum.

BNGÖLDEN GELEN ALE

Bingölden gelen baba Metin Açan, 8 yl önce 18 yanda daa götürülen olu Hakan ile 4 yl önce 24 yanda daa götürülen olu Haruna kavumak ümidiyle oturma eylemine katld. Böylece evlat nöbetindeki ailelerin says 65e ulat.

KIZIM çN BURAYA GELDM

Evlatlar için bekleyiini sürdüren annelerden Esmer Koç, kznn Hakkarinin emdinli ilçesinden 7 yl önce daa kaçrldn söyledi.

çocuuna kavumak için eyleme katldn aktaran Koç, kzna güvenlik güçlerine teslim olmas çarsnda bulundu.

Koç, Kzm eer beni görüyorsan, duyuyorsan, kaç gel, devletimize teslim ol. Kzm için buraya geldim, almadan gitmem. dedi.

Baz ailelerin çocuklarna kavumasnn sevincini yaadklarn dile getiren Koç, nallah bizim çocuklarmz da gelir. çok sevindik sanki çocuklarmz gelmi gibi. Keke o gün bize de gelse. diye konutu.

Anne Güzide Demir de evladna kavuana kadar eylemi sürdürmekte kararl olduunu aktard. çocuumu almadan buradan gitmem. diyen Demir, 4 ailenin amacna ulatn aktard.

Demir, stiyoruz ki; bütün çocuklar gelsin. Bütün ailelerden destek istiyoruz. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git