İki bombalı araç bulundu

Lice kırsalında bombalı araç saldırısında kullanılacağı belirlenen iki araç bulunurken, 330 kilo esrar ele geçirildi.

Haberler 20.02.2017 - 09:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIRn Lice ilçesi krsalnda PKKya yönelik gerçekletirilen operasyonda, bombal araç saldrlarnda kullanlaca deerlendirilen 2 araç bulundu. Yine ayn operasyon kapsamnda 330 kilo toz ve kubar esrar maddesi ele geçirildi.

VALLK AçIMLADI

Valilikten yaplan yazl açklamada, l Jandarma Komutanlnca Diyarbakr ilinde faaliyet yürüten örgüt üyelerinin tespiti, yakalanmas, etkisiz hale getirilmesi, silah, mühimmat ve el yapm patlayc maddelerin ele geçirilmesi, patlayc yüklü araç ile saldr türünde eylemlerin önlenmesi amacyla Lice ilçesi Birlik köyü krsalnda 18 ubat tarihinde operasyon gerçekletirildii belirtildi. Bölücü terör örgütü mensuplarnca yamalanm bir tatn bomba yüklü olarak bulunduu, önümüzdeki günlerde sansasyonel eylemlerde kullanlabilecei yönünde elde edilen istihbari bilgiye istinaden gerçekletirilen operasyonda Silahl terör örgütüne üye olmak ve Uyuturucu veya uyarc madde ticareti yapma veya salama suçlarndan arama kayd bulunan 1 kiinin gözaltna alnd belirtilen açklamada öyle denildi:

BÖLGEDEK OPERASYON

BTÖ mensuplarnca yamalanmay müteakip, bombal araç yapmnda kullanlaca deerlendirilen 2 araç ile 5 ayr noktada plastik variller içerisinde toplam 232 kg kubar, 98 kg toz esrar maddesi ele geçirilmitir. Söz konusu araçlar, Patlayc Madde mha Uzmanlarnca kontrol edilmesini müteakip, detayl inceleme yaplmas maksadyla Lice lçe J.K.lna çekilmi, Cumhuriyet Basavclnn talimatyla uyuturucu maddelere el konulmu, olay ile ilgili adli ilemlere balanlmtr. Bölgemizde yaayan vatandalarn ve kamu personelinin emniyetini salamak amacyla teröristle mücadele kapsamnda yürütülen çalmalara artan bir azim ve kararllkla devam edilmektedir.

Ana Sayfaya Git