İki kızının konuşup, yürümesini istiyor

HAKKARİ'nin Yüksekova ilçesinde 4 ve 5 yaşındaki iki kızı doğuştan yürüyemeyen ve konuşamayan Atalay ailesi, çocuklarının hastalığının teşhisinin de henüz koyulamadığını belirterek, tedavilerinin yapılmasını istiyor.

Haberler 02.05.2017 - 07:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Atalay ailesinin 7 çocuundan en küçükleri olan 4 yandaki Kader ile 5 yandaki Aye, doutan ayaklarn kullanamyor, konuamyor. Aile, çocuklarn be yldr maddi imkanszlklara ramen birçok hastaneye götürdü. Ancak çocuklarn hastalklarna hala tehis konulamad.

Tehis için Almanyadan tahlil sonuçlarnn beklendiini söyleyen baba Celal Atalay,

çocuklarnn durumunun kendisini çok üzdüünü belirterek, çocuklar 5 yldr stanbuldaki hastanelere götürüp getiriyorum. Bütün tahlilleri Almanyaya gönderiliyor. Artk bizim de gücümüz yetmiyor. Hala hastalklarnn tehisi konulmam, ilaç dahi yazlmamtr. çocuklar sadece fizik tedaviye götürüyoruz. Fizik tedavi için 6 ayda bir bize 30 seans veriyorlar. Biz stanbuldaki hastaneye de artk gidemiyoruz. Kendi çabamzla çocuklara fizik tedavi yaptrmaya çalyoruz. çocuklarmdan dolay bir yerde de çalamyorum. yi bir tedavi yaplrsa çocuklarm iyileecek. Bunun için yaklak 50 bin liraya ihtiyacm var dedi.

Ana Sayfaya Git