İki mahalle daha tarihi dokusuna kavuşacak

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırıları sonucu yıkılan evlerin yöresel mimariye uygun inşası sürüyor.

Haberler 09.08.2017 - 09:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Sur ilçesindeki Ali Paa ve Lalebey mahallelerinde tescilli yaplarn dndaki evlerin yerine tarihi dokuya uygun 245 konak ina edilecek.

CAZBE MERKEZ

Terör örgütü PKKnn saldrlar sonucu büyük zarar gören Surun cazibe merkezi haline getirilmesi için çevre ve ehircilik Bakanl, Vakflar Genel Müdürlüü ve belediye tarafndan balatlan çalmalar hzla devam ediyor.

KORUMA AMAçLI MAR PLANI

Bakanln Koruma Amaçl mar Plan dorultusunda ilçede altyap, sokak salklatrma, kentsel tasarm ile peyzaj, yöresel mimariye uygun konut projelerinin uygulanmas çalmalar ve tahrip olan 14 tarihi eserin restorasyonu sürüyor.

ALPAA VE LALEBEY MAHALLELER

Bir dönem PKKl teröristlerin saldrlarnn yaand Ali Paa Mahallesinin tamam ile Lalebey Mahallesinin bir ksm da bu kapsamdaki çalmalara dahil edildi.

METRUK BNALARIN YIKIMINA BALANDI

Bu çerçevede, daha önce boaltlan metruk binalarn ykmna baland. çevre ve ehircilik l Müdürlüünce iki mahalledeki tescilli 23 yapnn dndaki evlerin yerine 245 konak ina edilecek. çalmalarn tamamlanmasyla, iki mahalle de tarihi dokuya uygun konaklara kavuacak.

Ana Sayfaya Git