İki yıl aradan sonra umreciler kutsal topraklara gitti

Koronavirüs salgını önlemleri kapsamında 2020 yılında itibaren umre ziyaretlerine ara veren Suudi Arabistan tekrar kapılarını açtı. Pandemi sonrası ilk umre grubu bugün İstanbul'dan Cidde'ye gitti.

Haberler 10.05.2022 - 08:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Özel bir Umre Organizasyon irketi tarafndan umre ziyareti için kutsal topraklara gidecek 50 kiilik umre grubu stanbul Havalimanna geldi. Bilet ve bagaj ilemlerini tamamlayan grup daha sonra Suudi Arabistan Havayollarna ait uçakla Ciddeye hareket etti. Yolculuk öncesi duygularn dile getiren umreciler çok mutlu olduklarn söylediler.

ALLAH HERKESE NASP ETSN

Umre yolcularndan Zikri Ilgar, Daha önce Umre ziyareti gerçekletirdim ama yine ilk gidiimin heyecann yayorum. lk grup olduumuzu örendik. Onun için de heyecanlyz. Allah isteyen herkese nasip etsin. Ramazan Umresi için niyetlendik ama havayollar açk olmad için anca bugüne nasip oldu dedi. Günay ahin ise, lk kez gidiyorum. 2 3 senedir bekliyordum. Bu sene nasip oldu. Allahn izniyle. çok heyecanlym. Allah herkese nasip etsin diye konutu.

UMRE ZYARET çN çOK TALEP VAR

Organizasyon irketi yetkilisi Muhammed Ali çatak ise unlar söyledi:

Biliyorsunuz 2020 ylnn ubat ay itibariyle pandemi nedeniyle Suudi Arabistan umre gidilerini kapatmt. Yaklak iki yl üç ay üzerinden geçti. Biz ilk umre kafilesini Mekkeye yolcu ediyoruz. Grubun banda biz de olacaz. Her ne kadar ükretsek azdr. Pandemi sonras kaplarn tekrar açlmasndan sonra çok talep oldu. Bu talepleri hac ibadeti nedeniyle Eylül ayna ertelemek zorunda kaldk.

Ana Sayfaya Git