İkinci el araba fiyatına!

Mardin’de hafta sonları 5 saatliğine kurulan pazarda satılan tespihlerin fiyatı dudak uçuklatıyor. Tespihler 40 bin TL’ye kadar alıcı buluyor.

Haberler 28.11.2017 - 08:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinde hafta sonlar 5 saatliine kurulan pazarda satlan tespihlerin fiyat dudak uçuklatyor. kinci el araba fiyatna satlan tespihler 40 bin TLye kadar alc buluyor.

Mardinin merkez Artuklu ilçesi 1inci Caddede hafta sonlar kurulan tespih pazar, bata bölge illeri olmak üzere Türkiyenin dört bir yanndan ziyaretçi aknna uruyor. 08.00 ile 13.00 saatleri arasnda kurulan pazarda satlan tespihlerin fiyat dudak uçuklatyor. 120 TLden balayan tespihler, 40 bin TLye kadar alc buluyor. Kurulan otantik pazarda 38 yldr tespih satan Felemez Akgül, kehribarlar gram olarak sattklarn belirterek, Bunun da gramnn fiyat 1 dolardan balayp, kalitesine göre 15 dolara çkyor. Cumartesi ve Pazar günleri kurulan pazarmza stanbul, Ankara, zmirden gelenler var. Kehribar, sarlk guatr için iyidir. Tespih merakllarnn vazgeçilmezidir. Orijinal kehribar hala var. Osmanl kehribar, Alman skmas, toz kehribar ve yeni çkan kehribarlar da var. Orijinal kehribar Mardinden almak isterseniz esnaf sizi kandrmaz. uan tezgahmda 13 binden 40 bin liraya kadar tespihler var dedi.

9 bin dolara tespih sattm

Tespih ustas brahim Atasever iyi bir tespihin fiyatn içiliinin de belirlediini anlatarak, Diyarbakrdan geldim. Buras özelikle Pazar günleri daha youn oluyor. Ben 9 bin dolara skender ustamzn tespihini sattm. Tespihte içilik çok önemli. Kandrlmadan tespih almak için iyi bir klavuzunuz olmal diye konutu.

En ucuzundan en pahalsna yüzlerce çeit tespihin pazarda yer aldn dile getiren Reykan Kaya, Tüm tespih çeitleri var. Ate kehribar, kehribar, Osmanl kehribar gibi çeitler var. Bu pazarn özellii çevre illerden buraya gelenlerin bütçelerine göre tespih alabilmesi. Ayn zamanda bir tespihçide birkaç çeit var ama burada tüm çeitleri bulma imkan var ifadelerinde bulundu.

Her hafta pazara geldiini anlatan bir vatanda ise, Türkiyenin dört bir yanndan koleksiyoncular bu pazara geliyor. uan benim koleksiyonumda 60-65 kadar tespihim var. Açk artrmalar oluyor, takaslar oluyor. Oldukça güzel bir Pazar dedi.

Ana Sayfaya Git