İletişim yasağı

PKK'dan Diyarbakır annelerinin çağrılarının duyulmasını engellemek için "iletişim" yasağı

Haberler 03.01.2022 - 09:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PKK, Diyarbakr annelerinin yapt çarlarn duyulmasn ve bu çarlar nedeniyle yaanan örgütten kaçlar engellemek için teröristlerin iletiim araçlarn kullanmalarn yasaklad.

AA muhabirinin çileri Bakanl kaynaklarndan ald bilgiye göre, güvenlik güçlerince yurt içinde ve snr ötesinde gerçekletirilen baarl operasyonlarla PKKnn terörist says en düük rakamlara indi. Ayrca eylem yapamaz hale gelen PKKdan kaçlar hzland.

çileri Bakanlnn koordinesinde Jandarma Genel Komutanl ve Emniyet Genel Müdürlüünce gerçekletirilen ikna çalmalaryla geçen yl 200, son be ylda da 1065 terörist güvenlik güçlerine teslim oldu.

Baarl operasyonlar ve ikna çalmalarnn yan sra Diyarbakr annelerinin, daa kaçrlan çocuklar için HDP l Bakanl binas önünde balattklar evlat nöbeti de örgüt içinde panie neden oldu.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan ailelerin 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi 853üncü gününde sürüyor.

6 yl önce 16 yanda daa kaçrlan olu Rojhat için eylem yapan Necibe çiftçi, 19 Aralktaki açklamasnda oluna Teslim ol çarsnda bulunmu, Olum HDP ve PKK tarafndan kaçrlarak daa götürüldü, olum için buradaym. Yaz, k, souk, pandemi demeden bu mücadeleye devam ediyoruz, devam da edeceiz. Cierimi benden aldlar. Olum için elimden geleni yapacam. ifadelerini kullanmt.

çARILARIN DUYULMASINI ENGELLEMEK çN TEDBRLER ALINMAYA BALANDI

çiftçi ile dier Diyarbakr annelerinin çarlar örgüt içinde korkuya neden oldu.

PKK, örgütten kaçlar ve Diyarbakr annelerinin çarlarnn duyulmasn engellemek için çeitli tedbirler almaya balad. Ailesi evlat nöbetinde bulunan örgüt mensuplarna psikolojik bask uygulayan PKK, aileleriyle haberlemenin engellenmesi amacyla da teröristlerin iletiim araçlarn kullanmalarn yasaklad.

PKKnn, tehdit ettii örgüt mensuplarna kendi iradeleriyle örgüte katldklarn, kendilerine destek verilmesini istediklerini belirten videolar çektirdii belirlendi.

Ana Sayfaya Git