İlginç araştırma; balıklar da bağımlı olur

Çekya’daki bir araştırmada, iki ay boyunca insan dışkısı yoluyla arıtma suyundan nehirlere ve akarsulara karışmış uyuşturuculara maruz kalan balıkların bağımlılık belirtileri gösterdiği sonucuna ulaşıldı.

Haberler 08.07.2021 - 00:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Daily Mailin haberine göre, çekyada bir grup aratrmacnn yürüttüü yeni bir çalma, metamfetamin gibi uyuturucu maddelerin insan dks yoluyla kanalizasyondan nehirlere karp alabalklar zehirledii ve hayvanlar metamfetamin bamls yaptn ortaya koydu.

Aratrmaclar, uyuturucuyla kirlenmi sulara konulan kahverengi alabalklarla laboratuvar deneyleri gerçekletirdi.

BAIMLILIK BELRTLER

Aratrmac ekip, metamfetamin ile kirletilmi sulara konulan baln daha az aktif hale geldii ve rahatsz edici düzeyde bamllk sergiledii bulgusuna ulat.

çekya Prag Yaam Bilimleri Üniversitesinden uzmanlar tarafndan yürütülen çalmann yazar Pavel Hork, metamfetamin ve dier kirleticilerin, bu maddelerin kullanclarnn dklaryla atk su artma tesislerinden yüzey sularna kartn ifade etti.

Aratrmaclar, balklarn sudaki düük metamfetamin seviyelerine baml hale gelmesi durumunda, yoksunluun etkilerini hissedecekleri ve uyuturucuyu arayacaklar sonucuna ulat.

Evlerden tatl sulara aktlan düük seviyedeki metamfetamine bamllk duymaya balayan balklarn, su artma tesislerinin bulunduu alanlarn yaknnda toplanmaya balayabilecei belirtildi.

Ana Sayfaya Git