İlk hac kafilesi dualarla uğurlandı

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın organizasyonuyla Suudi Arabistan'a gidecek ilk hac kafilesi için Sabiha Gökçen Havalimanı Gidiş Katı Terminali'nde tören düzenlendi. Törene yaklaşık 160 hacı adayının yanı sıra İstanbul Vali Yardımcısı Mehmet Ali Özyiğit, İstanbul İl Müftüsü Hasan Kamil Yılmaz ve aileler katıldı. Tören boyunca Kuranı Kerim ve dualar okundu. Tören sırasında hacı adayları gözyaşlarını tutamadı.

Haberler 19.07.2018 - 10:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

LK HACI KAFLES YOLA çIKTI

stanbul l Müftüsü Hasan Kamil Ylmaz, hac adaylarn tebrik ederek, Hiç üphesiz hac yolculuu önemli bir yolculuk. nsan hayatnda çok anlaml ve önemli bir yere oturuyor. 2 milyon 200 bin bavurunun içerisinden seçilerek kura ile 80 bin kiinin arasna girip kutsal topraklara çkabilmi olmak rabbimizin bir lütfudur. Allahu Tel salk ve afiyetle tamamlamay nasip etsin. Hac yolculuu aslnda insann kardelie, dostlua yaknla ve kullua yolculuudur. Yer yüzünün meknlar içerisinde en kutsal meknna, zamanlar içerisinde en kutsal zamanda olumak üzere, insanlarn en güzelinin bulunduu meknda onun klaryla bulumak üzere bir yolculua çkyorsunuz. Gerçekten çok anlaml bir ortam ve çok anlaml bir yolculuk dedi.

8 YILDIR BU ANI BEKLYORDU

Hacca gitmek için 8 senedir beklediini belirten Pakize Ersöz, 80 yandaym. Sevincimden ve üzüntüden alyorum. 8 yldr bekliyorum dedi. ükrü Demir ise Duygularm söyleyemeyecek kadar heyecanlym. Cenab Allah bizi oraya çarm. Davet etmi. Ne mutlu bize. Bizi alatan ise Peygamber Efendimizin yanna gidiyor olmamz diye konutu.

10 senedir beklediini belirten Fatma Ceylan da çok duygulandm. Allah bu güzel duyguyu hepinize nasip etsin. Herkese nasip etsin. 10 senedir bekliyoruz. Her sene alyordum. Bu sene sevinçten alyorum dedi.

Ana Sayfaya Git