İlk hacı kafilesi cuma günü uğurlanacak

Bu yıl hacı adayları, 5 Temmuz Cuma gününden itibaren mukaddes topraklara gitmeye başlayacak.

Haberler 01.07.2019 - 00:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyanet leri Bakanl Hac Hizmetleri Daire Bakan Remzi Bircan, lk hac kafilemiz 5 Temmuzda Denizli, Kütahya ve Konyadan ayn anda hareket edecek. Ankaradan hareket ise 6 Temmuz itibaryla balayacak. dedi.

Diyanet leri Bakanl Hac Hizmetleri Daire Bakan Bircan, bu ylki hac hazrlklarn tamamladklarn söyledi.

Hac ibadetinin evrensel bir mesaj ve slam ümmetinin birliinin sembolü olduunu belirten Bircan, hac hizmetini Müslümanlara en iyi ekilde vermek için çeyrek asrdr canla bala çaltklarn ifade etti.

Bircan, Diyanet leri Bakanlnn 238, seyahat acentelerinin de 120 kafilesinin olutuunu bildirdi.

Hac organizasyonu için her yl 8-9 ay önce hazrla baladklarn kaydeden Bircan, Bu yl yaklak 4 bin görevli ordusuyla 80 bin hac adaymza hizmet edeceiz. Bunlarn içinde kafile bakanlar, bayan irat görevlileri, din görevlileri, yemek datm açlarmz, tercümanlarmz ve dier görevlilerimiz yer alyor. diye konutu.

Bu hizmeti sadece Türkiye yapyor

Kafile görevlilerinin hac adaylarna Türkiyeden itibaren hac ibadeti bitip ülkeye dönene kadar bata dini rehberlik hizmeti olmak üzere birçok konuda yardmda bulunduunu anlatan Bircan, bu hizmetleri slam ülkeleri arasnda sadece Türkiyenin yaptn vurgulad.

Salk Bakanl ile i birlii kapsamnda hac adaylarna salk hizmeti verildiini hatrlatan Bircan, öyle devam etti:

Haclarmzn sal bizim için son derece önemli. Yaklak 500 salk görevlimizi Mekke-i Mükerreme ve Medine-i Münevverede istihdam ediyoruz. Malum hac ibadeti artk yaz mevsiminin ortalarna doru geliyor. Hac scakl günbegün artyor. Haclarmzn buna bal olarak tansiyon, eker ve güne çarpmas gibi birtakm ikayetlerle kar karya kaldklarnda ilk bavuracaklar yer Diyanet Mekke Hastanesi oluyor.

Hurma ve hediyelik eya için kargo imkan

Bircan, Diyanet leri Bakanlnca hac adaylarna iyi salk hizmeti vermek amacyla ilaç götürüldüünü, Sahra Hastanesinde tedavi imkan sunulduunu, sabah, öle ve akam yemei verildiini söyledi.

Hac adaylarna hediyelik eya ve hurmalarn Türkiyedeki adreslerine ulatrlmas konusunda kargo hizmeti de sunulduunu belirten Bircan, Bakanlk olarak bütün dünya Müslümanlarna bir örnek vasfmz vardr. 2015te Arafatta sadece scaktan 26 vatandamz kaybetmitik. O zaman devlet büyüklerimizin talimatyla haclarmz için yüksek ve klimal çadr olayna geçtik. Böylece haclarmz o Arafat scandan koruduk ve onlara huzurlu, serin bir ortam, vakfe imkan saladk. ifadelerini kulland.

Bu ylki kafilelerin Türkiyeden ayrl dönemlerine ilikin de bilgi veren Bircan, unlar kaydetti:

Hac adaylarmzn yarsndan fazlas bayan olduu için bayan irat görevli saymz 420ye çkardk. Önceki yllarda bu say 380lerdeydi. Bu ihtiyaçlar haclarmzdan gelen talepler dorultusunda giderilmeye çalld. Bakanlk olarak ilk hac kafilemizi Medine-i Münevvereye Türkiyeden uurlayacaz. Tabii biz bunlar yaparken hacc bir eitime dönütürmek istiyoruz. lk hac kafilemiz 5 Temmuzda Denizli, Kütahya ve Konyadan ayn anda hareket edecek. Ankaradan hareket ise 6 Temmuz itibaryla balayacak.

Ana Sayfaya Git