İlk toplantı 6 saat sürdü

Çocuk istismarının önlenmesine yönelik tedbirleri belirlemek üzere kurulan komisyonun Başbakan Yardımcısı Akdağ başkanlığındaki ilk toplantısında, uygulanan cezaların gözden geçirilerek caydırıcılığın güçlendirilmesi ele alındı.

Haberler 23.02.2018 - 09:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Komisyon, çocuk istismarna yönelik risklerin azaltlmas, adli süreç boyunca madurlarn korunmas ve rehabilitasyonu, risklere kar çocuklarn ve ailelerin bilinçlendirilmesi konularn görütü

Hafta banda komisyon üyesi bakanlarn bir araya gelerek yaplan çalmalar deerlendirmesine ve mevzuat deiiklii önerilerini neticelendirmesine karar verildi

HABER MERKEZ

çocuk istismarnn önlenmesine yönelik komisyonun ilk toplantsnda, uygulanan cezalarn gözden geçirilerek caydrcln güçlendirilmesi ele alnd.

çocuk istismarnn önlenmesine yönelik tedbirleri belirlemek üzere Babakan Yardmcs Recep Akda bakanlnda kurulan komisyonun çankaya Kökündeki ilk toplants 6 saat sürdü.

Toplantnn ilk bölümü, Adalet Bakan Abdulhamit Gül, Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Fatma Betül Sayan Kayan, çileri Bakan Süleyman Soylu, Milli Eitim Bakan smet Ylmaz, Salk Bakan Ahmet Demircan, Gençlik ve Spor Bakan Osman Akn Bak ile çalma ve Sosyal Güvenlik Bakan Jülide Sareroluna vekaleten Bakan Yardmcs Orhan Yeginin katlmyla yapld.

CEZALARIN ARTIRILMASI

kinci bölümde ise ilgili bakanlklardan üst düzey yöneticiler, görü ve önerilerini bildirdi.

Toplantda, çocuk istismarna yönelik risklerin azaltlmas, adli süreç boyunca madurlarn korunmas ve rehabilitasyonu, risklere kar çocuklarn ve ailelerin bilinçlendirilmesi ile konuya ilikin uygulanan cezalarn gözden geçirilerek caydrcln güçlendirilmesi ele alnd.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan ve Babakan Binali Yldrmn talimat ve konunun önemi çerçevesinde ilgili bakanlklarn üst düzey yöneticilerince çalmalar hafta sonu da yürütülecek.

Hafta banda komisyon üyesi bakanlar yeniden bir araya gelecek. Bu toplantda, yaplan çalmalar deerlendirilecek ve mevzuat deiiklii önerileri neticelendirilerek karara balanacak.

Ana Sayfaya Git