İlmi merkez açılışı!

Bingöl Üniversitesince kurulan Kıraat İlmi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin açılışı yapıldı.

Haberler 22.02.2018 - 09:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Vali Ali Mant, üniversitenin kampüs alannda oluturulan merkezin açlnda yapt konumada, Türkiyede iki kraat merkezinin olduunu ve bunlardan birinin de Bingölde hizmete açldn söyledi.

Merkezin Bingölün deerlerine deer katacan belirten Mant, öyle devam etti:

Müminler haysiyetli ve ahsiyetli olmak zorundadr. Sadece bir eyin krat çok mana ifade etmiyor, onu uygulamak önemlidir. nallah bu merkezler çoalacak, bu merkezler bizim haysiyet ve ahsiyetimize büyük katkda bulunacak. Özelikle istirham ediyorum, örendiklerimizi uygulayalm, bizi bir arada tutan, birliimizi ve beraberliimizi perçinleme, dayanmamz ve kaynamamz daha ileri safhalara götürme, her türlü adaletsizlii ve zulmü önleme konusunda bizlere yardmc olsun. Aksi takdirde örenip de uygulayamadklarmzn hesabn çok ar veririz. Bizlere düen hem örenelim hem uygulayalm hem de uygulatalm.

LM MERKEZ

Törene katlan Belediye Bakan Yücel Barakazi de merkezin sadece Bingöl Üniversitesine deil, bölgeye ve ülkeye hizmet etmesi temennisinde bulundu.

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. brahim çapak, merkezin üniversite ve bölge için önemli olduunu kaydetti.

Merkez sayesinde 140 örenciye Kuran eitimi verildiini aktaran çapak, Hepimizin bildii gibi bölgemizde medrese gelenei çok güçlü olmakla birlikte, krat alannda arzulanan seviyede deiliz. Bölgemizde maalesef hafzlk dahil olmak üzere, kratla ilgili hedeflenen amaca ulam deiliz. Merkezin hem üniversitemizde hem de bölgemizde bu amaca hizmet edeceine ve arzulanan seviyeye ileriki zamanlarda gelebileceini düünüyoruz. dedi.

Ana Sayfaya Git