İmamlar artık sahada olacak

Öğer, “Diyanet personelleri artık sahada ciddi manada görev yapacaklar. Madde bağımlılığı ile ilgili bilinçlendirme çalışması ve önleyici çalışmalar yer alacaklar" dedi.

Haberler 27.03.2018 - 09:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr l Müftülüü Madde Bamll ile Mücadele Koordinatörlüü tarafndan uyuturucuyla Mücadelede görev alacak kurum personellerine yönelik çaltay düzenlendi.

Büyükehir Öretmenevi Toplant Salonunda düzenlenen çaltaya imam hatipler ve Kuran Kursu öreticileri katld.

çaltaya ilikin bilgi veren Diyarbakr l Müftülüü Madde Bamll ile Mücadele Koordinatörü Yahya Öer, madde bamllnn tüm dünyada ve Türkiyede hzla yaylmakta olan önemli bir sorun olduuna dikkati çekti.

DYANET PERSONELLER ARTIK SAHADA CDD MANADA GÖREV YAPACAKLAR

Bu anlamda geçen yl Diyanet leri Bakanl tarafndan Madde Bamll le Mücadele Koordinatörlüü Daire Bakanl oluturulduuna iaret eden Öer, Diyanet personelleri artk sahada ciddi manada görev yapacaklar. Madde bamll ile ilgili bilinçlendirme çalmas ve önleyici çalmalar ad altnda, okullarda, örenci yurtlarnda ve dier sivil toplum kurulularyla birlikte gençlerimizi bu anlamda bilinçlendirme çalmasn yapmak için Diyanet leri Bakanl böyle bir çalmaya start verdi dedi.

Öer, yaplan çaltayn sonucunun yaknda kamuoyuyla paylalacan belirterek, öyle konutu:

Diyarbakrda da biz bugün 17 ilçemizden görevli arkadalarmz çararak, bir çaltay yapyoruz. Bu çaltaymzda amacmz, sahada görev yapacak arkadalarmzn madde bamll noktasnda neyle karlaacan ve bu insanlara nasl ulamalar gerektiini, tedavi edilmelerin noktasnda nasl ikna edilmeleri gerektii, ailelerle olan çalmalarn nasl olmas gerektiine dair bir program çkardk. l Salk personelleriyle beraber, çAMTEMde görev yapan psikiyatrist arkadalarmz ve psikolog arkadalarmzla birlikte sunumlar gerçekletiriyoruz. Bir avukat arkadamz bu iin cezai yönüyle ilgili sunumlar yapmtr. Bu çaltayn sonuç bildirgesini yaknda kamuoyuyla paylaacaz. Diyanet leri Bakanl ve Diyarbakr l Müftülüü Madde Bamll Koordinatörlüü olarak gençlerimize ulama noktasnda, onlar topluma kazandrma ve rehabilite etme noktasnda elimizden ne geliyorsa elimizden ne geliyorsa çaba sarf edeceiz.

EN ÖNEML EY ETKL LETM

çaltayda sunum yapan Psikolog Sadk Sun ise, l Müftülüünün yapm olduu bu çaltay deerli olduunu kaydederek, Burada sadece tedaviye yönelik deil, ayrca koruma ve önleyici faktörler adna neler yaplabilir, kiilerin daha sonraki aamalarda tedaviden sonra bamllarn tekrar uyuturucuya dönmemeleri için neler yaplmas gerektiini anlattk. Bu çaltayda özellikle benim dile getirdiim konu etkili iletiimdi. çünkü iletiim salkla birlikte yaanlan birçok skntlarda temel problem oluturmaktadr. Eer ki biz doru bir ekilde iletiimi kurabilirsek, hem biz hem karmzdaki kii anlaldn hissedecektir. Anlaldn hisseden kii deer gördüünü ve sayg gördüünü hissedecektir. Biyo-sosyal açdan biz madde konusunu ele alrken iletiimin özellikle psikolojik anlamdaki öneminden ve yerinden bahsettik. Karndakini suçlamadan nasl konuulabileceinden bahsettik. Empatiyi biraz daha detayl inceledik diye konutu.

Ana Sayfaya Git