İnci kefali göçü devam ediyor

Van Gölü'nde yaşayan inci kefallerinin üreme döneminde suyun akışının tersine yüzerek tatlı sulara göçü devam ediyor.

Haberler 11.06.2021 - 00:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Göle kys bulunan Vann pekyolu, Edremit, Tuba, Geva, Muradiye ve Erci ilçeleri ile Bitlisin Ahlat, Adilcevaz ve Tatvan ilçelerinde k 15 bin kiinin geçim kayna balklar, göç srasnda karsna çkan engelleri amak için verdii mücadele esiz görüntüler oluturuyor.

Her yl 15 Nisan-15 Temmuz tarihlerinde yumurtalarn brakmak için tatl sulara akn eden, önüne çkan engelleri adeta uçarak aamaya çalan inci kefalleri, bu dönemde Valilik, Van Yüzüncü Yl Üniversitesi (YYÜ), l Tarm ve Orman Müdürlüü, l Jandarma Komutanl, l Emniyet Müdürlüü ve Büyükehir Belediyesi ekiplerinin yapt denetimlerle korunuyor.

GÖç DEVAM EDYOR

Göçün en güzel izlenebildii alanlara gelen ziyaretçiler de balklarn zorlu yolculuuna tanklk ediyor, fotoraflarla esiz görüntüleri ölümsüzletiriyor.

Doa Fotorafçs Meryem Bilgin, inci kefallerinin Van Gölünden tatl sulara göçünü fotoraflamaya çaltn söyledi.

Balklarn büyük bir mücadele vererek yumurtalarn tatl suya braktn anlatan Bilgin, Doa fotorafçlar için buras çok güzel imkanlar sunuyor. lk kez balklarn göçüne ahitlik ettim. Bunu fotorafladm için kendimi ansl hissediyorum. Buralar gezilip görülecek yerler. Doal bir stüdyo gibi. dedi.

stanbuldan gelen Ayegül Nur ise balklarn göçüne tanklk etmenin mutluluunu yaadn belirterek, nci kefalinin martlara kar verdii yaam mücadelesini fotorafladm. çok farkl bir manzara. Buralar gezilip görülmesi gereken alanlar. lk defa bir martnn inci kefalini avlamasn ve balklarn mücadelesini gözlemlemi oldum. sözlerine yer verdi.

Ana Sayfaya Git