İnci kefalinin göç yolculuğu başladı

Dünyada sadece Van Gölü'nde yaşayan inci kefalinin, üremek için tercih ettiği nehirlere zorlu göç yolculuğu başladı. Balıkların, engelleri zıplayarak aşmasıyla ortaya çıkan görsel şölen ve martıların onları avlama çabası ilgiyle izleniyor.

Haberler 12.05.2021 - 01:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HABER MERKEZ

Van Gölünün tuzlu ve sodal suyunda yaayan inci kefalleri, üremek için de tatl sulara göç ediyor. Suyun aknn tersine doru yüzen inci kefalinin üremek için balatt yolculuklar, Van Gölüne akan tüm tatl sularda gerçekletiyor. Her yl 15 Nisan-15 Temmuz tarihleri arasnda üreme dönemlerinde av yasa bulunan inci kefalleri, Alaskadaki somon balklar gibi akntnn tersine yüzerek, görsel ölen sunuyor. Yaklak 15 bin insana da geçim kayna olan inci kefallerinin bu görsel öleni, her yl binlerce kii tarafndan da ilgiyle izleniyor. Balklarn muhteem göçünün en güzel izlendii Deli çayda pandemi nedeniyle gelen vatandalarn says da azald.

GÖç YOLCULUU

nci kefallerinin görsel öleni fotorafçlar tarafndan ölümsüzletiriliyor. Ercite 25 yldr fotorafçlk yapan Ferze Coar, bu ylda tüm görkemiyle inci kefallerinin göçünün baladn belirterek, Ben 25 yldr bu alanda fotoraf çekiyorum. Kstlama nedeniyle u anda ziyaretçi gelemiyor. Bende burada çektiim fotoraflar sosyal medya hesaplarmdan paylaarak insanlarn bu muhteem görsel ovu görmelerini salyorum dedi.

Ana Sayfaya Git