İnek sağarak güçlendi!

İnek sağarak güçlendirdiği bileğiyle dünya üçüncüsü oldu

Haberler 08.12.2021 - 00:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda çocuk yatan bu yana inek saarak bileini güçlendiren ve 3 yl önce yetenei kefedilen milli sporcu Gülçin Altnay, Dünya Bilek Gürei ampiyonasnda üçüncülük elde etti.

Dicle ilçesinde yaayan ve hayvanclkla uraan ailesine 12 yandan bu yana inek saarak destek olan Altnay, bu sayede bileklerini güçlendirdi. Altnay, yaklak 3 yl önce yeteneini kefeden okuldaki beden eitimi öretmeninin yönlendirmesiyle bilek güreiyle ilgilenmeye balad.

Kendi kategorisinde girdii çeitli müsabakalarda elde ettii baarlarn ardndan Türkiye ampiyonasnda 1inci olan Altnay, milli formayla katld Romanyann bakenti Bükrete 27-28 Kasmda düzenlenen Dünya Bilek Gürei ampiyonasnda 21 ya alt genç kzlar 60 kilogram sa kolda üçüncülük elde ederek, bronz madalyann sahibi oldu.

Altnay, AA muhabirine, 11. snfta okurken beden eitimi öretmeninin tevik etmesiyle bilek gürei branyla tantn belirterek, katld snflar ve okullar aras ile Türkiye müsabakalarnda çeitli dereceler elde ettiini söyledi.

Son olarak katld Dünya Bilek Güre ampiyonasnda 3üncü olduunu anlatan Altnay, baarsnda inek samann büyük pay olduunu aktard.

Altnay, çocukluundan bu yana hayvanclkla uraan ailesine yardm ettiini, ahr temizlemenin yan sra annesine yardm etmek için günde iki defa inek sadn anlatarak, Güne doal antrenman olarak inekleri samak ve altlarn temizlemekle balyorum. dedi.

Teknik, taktik ve masa antrenman yaptn Altnay, inek samay sürdürdüü için kollarnn güçlendiini, bunun yannda antrenman da yapnca kol kaslarnn daha çok güçlendiini söyledi.

NEK SAMAYA DEVAM EDECEM

Altnay, ilk zamanlarda severek yapmad, bir dezavantaj olarak gördüü inek samay, elde ettii baarlarn ardndan bir avantaj olarak görmeye baladn kaydetti.

Katldm müsabakada ampiyonluu kl pay kaçrdm ama bir daha ki ampiyonada ülkeme dünya ampiyonluunu getireceim. Önümde bir ampiyona var. Kollarmn daha da güçlenmesi için inek samaya devam edeceim. Hem sporuma çok katks oluyor hem de anneme yardmc oluyorum. diyen Altnay, hocalarna ve ailesine gurur yaatt için çok mutlu olduunu ifade etti.

HEDEFMZ DÜNYA AMPYONU OLMAK

Altnayn antrenörü Rdvan Durmaz da ilçede bilek güreini sevdirdiini, bu brann son yllarda popüler olmaya baladn belirtti.

Dünya ampiyonasna 29 ülkeden sporcularn katldn ve sporcularndan Altnayn 3üncü, Helin Tunann da 4üncü olduunu anlatan Durmaz, Böyle büyük bir baaryla ilçeye döndüümüzden çok mutluyuz. Daha fazla sporcuyla, kzlarmzla daha güzel baarlar elde edip ilçemizi, ilimizi ve ülkemizi sevindireceiz. diye konutu.

Durmaz, ilçede tarm ve hayvancln yaygn olduunu, kz çocuklarn hem hayvanclk hem de tarla ilerinde ailelerine yardm ettiini dile getirerek, Bu da sporcularmz için bir avantaj. Bunun bir örnei de Gülçin oldu. Hikayemiz ahrda inek samndan balad, dünya ampiyonasna uzand. Daha iyi dereceler elde edeceiz. Hedefimiz dünya ampiyonu olmak. Gülçinin inek sam yapt, tarlada ailesine yardm ettii için kaslar gelimiti. Bunun farkna vardk. Bilek güreinde de bu kaslar önemli. Buna teknik ve taktik ekleyerek güzel sonuçlar elde ettik. ifadelerini kulland.

Dünya ampiyonasnda 70 kilo genç kzlar sol kolda 4üncü olan Helin Tuna ise ilk defa katld müsabakada baarsndan memnun olduunu ancak hedefinin dünya ampiyonu olmak olduunu söyledi.

Baarsndan etkilenen kz çocuklarnn söz konusu brana ilgi duymaya baladn anlatan Tuna, Diclenin demir bilek kzlar olarak önce Türkiye daha sonra dünya ampiyonasnda inallah dereceler elde edip, admz her yere duyuracaz. eklinde konutu.

LçEDEK KIZ çOCUKLARINA ÖRNEK OLDULAR

9. snf örencisi Gizem Aktan, Gülçin Altnayn baarsndan etkilenerek bilek güreine ilgi duyduunu ve bu branla ilgilenmeye baladn anlatarak, çok heyecan verici ve elenceli bir spor dal. Hedefim ilk olarak okullar aras, sonra Türkiye, sonra da dünya birincilii elde etmek. dedi.

Rojin Sabr adl 9. snf örencisi de Altnayn baarsndan sonra Neden ben de baarl olmayaym? diyerek bu sporla ilgilenmeye baladn, okullar aras müsabakalara hazrlandn aktard.

Ana Sayfaya Git