İngiliz milletvekilleri Göbeklitepe'de

İngiliz parlamenterler, Şanlıurfa'da "tarihin sıfır noktası" olarak nitelendirilen ve UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Göbeklitepe'yi gezdi.

Haberler 07.08.2019 - 10:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yunus Emre Enstitüsünün davetlisi olarak Türkiyeye gelen ngiliz parlamenterler, anlurfada UNESCO Dünya Miras Listesinde yer alan Göbeklitepeyi gezdi.

Yunus Emre Enstitüsü ve ngiltere Türk Salk çalanlar Birliince (ITSEB), ngiliz Parlamentosunda aktif bir Türkiye grubu oluturulmas amacyla düzenlenen organizasyon kapsamnda Türkiyeye gelen 4 ngiliz milletvekili anlurfay gezdi.

Tarihin sfr noktas olarak nitelendirilen ve UNESCO Dünya Miras Listesinde bulunan Göbeklitepeyi dolaan milletvekilleri, ören yeri hakknda yetkililerden bilgi ald.

Yunus Emre Enstitüsü ngiltere Müdürü Mehmet Karaku, gazetecilere yapt açklamada, Türkiyenin yurt dnda tantlmas noktasnda çeitli etkinlikler gerçekletirdiklerini belirterek, bu kapsamda ngiliz Parlamentosundan 4 milletvekilini Türkiyeye getirdiklerini söyledi.

NGLZLER GÖSBEKLTEPEDE

anlurfa ve Gaziantepte ziyaretler gerçekletirdiklerini anlatan Karaku, Kasm aynda 5 milletvekili getirmitik, bu defa da iktidar partisinden 4 milletvekilini buraya getirdik. Türkiye hakknda doru bir ekilde bilgilensinler, burada edindikleri izlenimleri orada paylaabilsinler yerinde görsünler istedik. dedi.

ITSEB Bakan Ali Demirba ise ziyaretin amacnn iki ülke arasndaki çalmalarn artrlmas olduunu aktararak, Brexit sonras Türkiye ile ngiltere arasndaki ilikilerin bir baka noktaya geleceini bildiimiz için öncesinde yaplmas gereken hazrlklar bizler sivil toplum kurulular olarak Yunus Emre Enstitüsü ile bu çalmay yürütüyoruz. diye konutu

ngiliz Muhafazakar Parti Milletvekili Sheryll Murray ise Türkiyenin, ülkelerindeki iç karklktan kaçarak gelen Suriyeliler için yapt çalmalarn ayakta alklanmas gerektiini söyledi.

Göbeklitepeyi görme frsatna kavutuu için mutlu olduunu bildiren Murray, Binlerce yl önce insanlarn durduu yerde tekrar durup o alana bakmaktan büyük mutluluk duymaktaym. Bu kazy yapanlar tebrik ediyorum, çok büyük bir çalma. dedi.

Ana Sayfaya Git