İnşaat firması görüntüsüyle

3 kişinin hayatını kaybettiği saldırının detayları korkunç işbirliğini de gözler öüne serdi. Tünel kazılan işyerinin, iki kişi tarafından kiralandığı ve kendilerine inşaat firması süsü verdikleri ortaya çıktı.

Haberler 13.04.2017 - 09:07 Son Güncelleme : 13.04.2017 - 09:39

Merkez Balar lçesinde önceki gün sabah Emniyet Müdürlüü ek birimlerinin yer ald alan içerisindeki Bakm-Onarm ube Müdürlüüne ait tamir atölyesinde meydana gelen ve üç kiinin ehit olmasna, 60a yakn kiinin de yaralanmasna neden olan, patlamann srr çözüldü. 30 metrelik kazlan tüneldeki PKKnn yerletirdii patlayclarn neden olduu patlamann, faaillerine ilikin de, çarpc ip uçlar elde edildi.

Söz haber ekibi, bölgede bulunan esnaf ve vatandalarla yaplan görümede, tünel kazlan i yerini tutan kiilerin 23, 28 yalar arasnda 2 kii olduklar ve çevreye bir inaat firmas görünümü vererek orada çalma yaptklarn belirledi. Esnaflarla sürekli görüen 2 kiinin çou zaman bir araçla geldikleri ve aracn bagaj ksmnn ise depoya yaklatrlp dardan görünmesini engelledikleri bildirdi.

Tünel kazlan i yerinin hemen karsnda bulunan bir esnaf ve ayn zamanda görgü tan 2 terör üphelisi hakknda u ifadelere yer verdi.

2 kiiydiler bizden alveri yapyorlard

2 gençti, bina yapldktan sonra üç be ay sonra bu karda ki bodrumu i yeri olarak kiraladlar, Bazen gelip bizden alveri falanda yapyorlard iyi, güler yüzlü böyle hiç yani böyle bir eyin olabileceini tahmin bile edemezdik. Sonuçta gelip giden müterilerimizdi Nerden bilebilirdik ki bodrumun altnda tünel kazp bu patlamay yapacaklarn

Biri içerdeyken dieri darda bekliyordu

2 kiiden birinin sürekli içerde olduunu dierinin ise kapnn önünde nöbet tutar gibi beklediini belirten esnaf, bu insanlarn terörist olduklarn nerden bileceini söyleyerek öyle devam etti;

Bazen gelip kapda sorard bizi komu naslsn diye falan filan iyiyiz birbirimizin hal hatrn sorardk ki kiiydiler yalar benim yalarmda boylarm benim boylarmdayd. ki gün öncesine kadar da ite biri kapnn önünde oturmu havada güzel böyle güneleniyor gibi kapnn önünde oturmu bekliyordu ama o dardayken dier arkada da içerde kalyordu.

Bir ara içeriyi su basyor kanal kazacaz dediler

Kendileri bazen bir hafta görünürdü bir ay göremezdiniz onlar. Ara ara gelip giderdiler. çou zaman araçla gelirlerdi Arac getirdikleri zaman aracn ön taraf bize bakard, arka taraf bodrum kapsnn içinde olurdu. çerde neler olup bittiini görmezdik zaten. Bir güne bir gün yani i yeri olmasna ramen bir sat veya bir müterinin gelip gittiini görmedik. Havann yal olduu bir gün içeriyi su felan basyor dediler bize, burada bodrumun önüne bir kanal açacaz dediler. Bizde esnaflar arkadalar böyle fikir alveriinde bulunduk nasl yaparsanz daha su gelmez diye.

Patlama ann da yaadn belirten esnaf, o gün için yaadklarn u sözlerle anlatt

Üstümüze talar topraklar yad

Sabah, çocuumu okula brakp iyerine dönmek için arabama binip geldim. Arabam park edip darabay açtm temizliimi falan yaptm telefon geldi kapnn önünde bir görüme yapyordum, görüme esnasnda patlama sesi duydum panik edip saa sola kaçtm. Kafam kaldrp yukar baktm zaman üstümüze talar topraklar her taraf toz duman içinde saa sola kotuumda yuvarlanp dütüm.

2 patlama da kurtuldum

ki üç dakika kendimi muhafaza ettikten sonra kalp etrafma baktm her taraf darmadan. Durum budur bu olaylarn bitmesini istiyoruz artk. Olan hep halka oluyor artk çekilecek durum deil. Üç be ay önce yaadk bunu tekrar yayoruz. 2 defadr kurtuluyorum yani canl canl birebir yaadm olaylar. Ama üçüncüde kurtulur muyuz onu da Allah bilir. Yani arabama düen talar dükknmn önüne düen talar bana isabet etseydi ben bugün yerin altnda olacaktm.

Ana Sayfaya Git