İnşaat sezonu açıldı, işçi ölümleri arttı

Türkiye’de inşaat sezonunun başlamasıyla birlikte son bir ayda 23 inşaat işçisi, tedbirsizlik nedeniyle hayatını kaybetti.

Haberler 03.07.2020 - 00:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Türkiyede inaat sezonunun balamasyla birlikte son bir ayda 23 inaat içisi, tedbirsizlik nedeniyle hayatn kaybetti.

Türkiyede son bir ayda çeitli i kollarnda çalan 156 içinin i kazalarnda hayatn kaybettii örenilirken, bu içilerden 23ünün inaatlarda çalan içiler olduu örenildi. 6331 sayl Güvenlii Kanunun devreye girmesiyle birlikte i kazalarnda gerileme olduunu belirten i sal ve güvenlii uzman Mehmet Narin, çi Sal ve Güvenlii Meclisi tarafndan yaynlanan raporda sadece mays aynda inaat i kolunda 23 içinin hayatn kaybettiini söyledi. Narin, ölümlerde tedbirsizliin en önemli faktör olduunu açklad.

Ucuz i ekipmanlar içi ölümlerine neden olmaktadr

kazalarnn yaanmasnn ana sebebinin i verenlerin ucuz malzeme almndan kaynaklandn aktaran Narin, Ölümlerin yaanmamas için özellikle i sal ve güvenlii ekipmanlarnn seçiminde daha çok nitelikli ekipmanlarn tercih edilmesi gerekirken, i verenler tarafndan ucuz malzeme seçimi yaplmas ile birlikte yüzlerce içinin ölümüne neden olmaktadr. Mesleki eitimler de bu konuda çok önemlidir ve bunun uygulanmas gerekmektedir. Fakat inaat i kollarnda çalanlarn mesleki eitimlerinin tamamlamamas ve mesleki yeterlilik belgesine sahip olmamas da i kazalarn da önemli bir faktör olarak önümüze çkmaktadr diye konutu.

Ana Sayfaya Git