İnşaatta işçi fuarda yazar

Van'da üç şiir kitabı bulunan duvar ustası Muhsin Öztopçu, inşaattaki mesaisinin ardından Kitap Fuarı'na giderek burada sevenleriyle bir araya geliyor.

Haberler 30.10.2017 - 08:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Vann çaldran ilçesinde yaayan 52 yandaki Öztopçu, inaatta çalmann zorluklarna ramen bo zamanlarnda iir yazarak hayalini gerçekletirmenin mutluluunu yayor.

Bugüne kadar yazd iirleri Bam Sen Deil Ötmüyor Bülbül, Gönülden Dile Dökülen Dizeler ve Zelal adl kitaplarda bir araya getiren Öztopçu, dördüncü kitabnn hazrlklarn yapyor.

- Masada kitap yazmadm

Öztopçu, iire ilgisinin ortaokulda baladn ve o günden bu yana sürekli ünlü yazarlarn kitaplarn okuduunu söyledi.

Ortaokul son snfta evlendiini ve bir süre iirden uzak kaldn anlatan Öztopçu, Tarihe, sanata ve edebiyata hep ilgi duyardm. Ortaokuldan mezun olduktan sonra da bu böyle devam etti. Askerden döndükten sonra iire olan özlemimi dindirmek için sanat, edebiyat ve iir konusunda aratrmalar yapmaya baladm. Dönem dönem inaatta çalrken iirlerimi katlara aktarmaya baladm. dedi.

lk kitabn 6 yl önce çkardn ifade eden Öztopçu, unlar kaydetti:

iire olan özlemim hiç bitmedii için yazmaya devam ettim. Yaadmz ilçe çok souk olduundan belli dönemlerde stanbul, Ankara ve zmir gibi illere gittim ve buralarda da yazmay sürdürdüm. naatta çalrken büyük zorluklar içerinde kitaplarm yazdm. Üniversite mezunu da deildim ama her ne olursa olsun yazmaktan vazgeçmedim. çok zorluklar çektik baz zamanlarda yatacak yer bulamadk, yollara dütük, parasz kaldk ama yazmay hiç brakmadk.

- iir güzellik yolunda Allah arama iidir

Öztopçu, iirlerini yazarken Mehmet Akif Ersoy, Necip Fazl Ksakürek, Yunus Emre gibi önemli ahsiyetleri örnek aldn dile getirdi.

iir ilham iidir diyen Öztopçu, unlar kaydetti:

lhamn ne zaman geleceini bilemiyoruz. Bir bakarsn gece yars gelir bir bakarsn inaatta çalrken gelir ve sen her eyi bir kenara brakp yazmak zorunda kalrsn. iir yazmak herkes için farkl bir tanm içerir. Kimisine göre kadns bir ses, kimisine göreyse büyülü söz ama bize göre iir hakikati arama iidir ve hakikat da Allahtr. Bizce iir güzellik yolunda Allah arama iidir.

naattaki mesaisinin ardndan Vandaki Kitap Fuarna giden Öztopçu, burada sevenleriyle buluup kitaplarn imzalyor.

Ana Sayfaya Git