İnsan sağlığı için havalandı

Van'da spiral makinesinde parmağı kopan ve ayağı yaralanan vatandaş, polis helikopteri ile getirildiği Diyarbakır’da tedavi altına alındı. Hastanede tedavisi süren Sıracettin Dede, “Allah polisimizden, devletimizden ve sağlık çalışanlarımızdan razı olsun” dedi. Yıllardır bölgede terör operasyonlarına katılan helikopterler güvenlik kuvvetlerinin başarılı operasyonları sayesinde sağlanan huzur ile birlikte artık vatandaşların sağlığı için havalanmaya başladı.

Haberler 06.09.2021 - 09:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Edinilen bilgilere göre, Vann Tuba ilçesinde Sracettin Dede (59) isimli vatanda evde spiral makinesiyle çalt srada makinen elinden kaymasyla sol baparman kesti. Yaanan olay üzerine Dedenin komular durumu polis ve salk ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen salk ekipleri Dedeye olay yerinde yaptklar ilk müdahalesinin ardndan Van Yüzüncü Yl Eitim ve Aratrma Hastanesine sevk edildi.

DOKU YETMEZL OLAN SOL BA PARMAI KEND STEYLE ALINDI

Van Yüzüncü Yl Eitim ve Aratrma Hastanesinde ilk müdahalesi yaplan Dede, daha sonra polis helikopteriyle Diyarbakra getirildi. Helikopterden indirilen Dede, ambulansla Dicle Üniversitesi Hastanesine getirilerek ameliyata alnd. Dedeye burada yaplan müdahalelere ramen doku uyumazl kayb yaand söylenmesi üzerine kendi rzasyla parmann alnmasn istedi. Yaplan ameliyatn ardndan Dedenin sol ba parma alnrken hastanede ise tedavisi sürüyor.

POLS ARKADALAR HELKOPTERLE BEN GETRD

Yaad olay anlatan Dede, spiral makineyle tahta parçay keserek düzeltmek için çaltrdn ve elinden kaydn parma kesildiini belirterek, Spiral makinesiyle evde bir i vard onu yapmaya çaltm srada elimden kayd ve elimi kestim. Bardm kimse yoktu yanmda komun geldi. Aracyla hastaneye götürdü. Orada doktorlar sa olsun müdahalede bulundular. Bu ilemi yapamayacaklarn söylediler. Helikopterle beni Diyarbakra sevk ettiler. Polis arkadalar beni buraya getirdiler. Burada çaba gösterdiler ama maalesef dokularn tamamen kaybedildii ve parman dikilemeyecei söylendi. Dikilse dahi ileride tekrar ameliyat olaca söylendi. Kendi rzamla parman alnmasn istedim. Bu ekilde parmak alnd. Burada tedavimi görüyorum doktorlar nezaketinde. Allah devletimizi, polisimizi, askerimizi ve salk çalanlarmz korusun dedi.

Ana Sayfaya Git