İnsani yardım!

DİYARBAKIR’ın fethi dolayısıyla düzenlenen iftar programına katılan Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, geçen yıl 23 milyon insana ulaştıklarını belirterek, “Amacımız geride bir tek muhtaç insan bırakmamak, bütün insanlarımızın onurlu, şerefli bir şekilde kendi geçimini sağlayan, yardıma muhtaç olmadığı bir onurlu vatandaşlık yaşamasını sağlamak” dedi.

Haberler 29.05.2019 - 01:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn fethinin 1380inci yl dolaysyla Yeniehir ilçesinde bir düün salonunda Kzlay tarafndan iftar program düzenlendi. Programa Kzlay Genel Bakan Dr. Kerem Knk, Kzlay Diyarbakr ube Bakan Mesut Ik, sivil toplum kurulularnn temsilcileri ve vatandalar katld. Kuran- Kerim tilavetinin ardndan balayan programda konuan Kzlay Genel Bakan Dr. Kerem Knk, ihtiyaç sahiplerine el uzatmaya devam ettiklerini belirterek, Geçen yl 23 milyona ulaabildik. Bu yl ki hedefimiz daha yukarda. Sadece bu yl Ramazan aynda hedefimiz 14 buçuk milyon insana ulamak. Bugün dünya 5ten büyüktür diyen bir liderin yönettii ülkenin vatandalaryz. Bugün 150 yldr kesintisiz iyilii yaygnlatran Kzlay gibi bir milletin, ümmetin evlatlaryz. Bununla ne kadar gurur duysak azdr. Kzlay sizlerle anlaml sizlerle büyük. Desteklerinizi esirgemeyin diye konutu.

DYARBAKIRA YAPACAIMIZ çOK HZMETLER VAR

Diyarbakra yapacaklar çok hizmetler olacan vurgulayan Knk, sözlerini öyle sürdürdü:

En ksa zamanda kapasitesi 5 bin civarnda olan bir a evimizi burada faaliyete sokacaz. Onun dnda Diyarbakrda sosyal yardm merkezi, afet lojistik merkezi, kan operasyon merkezi ve bunlarn yannda özellikle bölgedeki isizliin yok edilmesine, toplumun güçlendirilmesine yönelik mikro katlm ve mikro finans modeliyle sosyal giriimcilik programn da inallah en yakn zamanda faaliyete geçirmeyi düünüyoruz. Amacmz geride bir tek muhtaç insan brakmamak, bütün insanlarmzn onurlu, erefli bir ekilde kendi geçimini salayan, yardma muhtaç olmad bir onurlu vatandalk yaamasn salamak. Bu konuda devletimize yardm etmek için çalyoruz. çalmaya da devam edeceiz.

Ana Sayfaya Git