İnsani yardım

Sosyal belediyecilik alanında yaptığı çalışmalarla dikkat çeken Bağlar Belediyesi, ihtiyaç sahibi vatandaşların rencide olmasını önlemek amacıyla alışılagelen yardım kolilerinin yerine alışveriş çeklerini kullanıyor.

Haberler 07.12.2021 - 00:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn, 400 binden fazla nüfusu ile 36 ilden büyük olan Balar ilçesinde tüm belediyelere örnek olacak bir uygulama ile ihtiyaç sahibi vatandalara destek eli uzatlyor. Bir çok belediye tarafndan uygulanan koli ve paket eklindeki yardmlar kaldran Balar Belediyesi, bunun yerine vatandalara alveri çekleri veriyor. Vatandalar, alkol ve sigara gibi zararl ürünleri içermeyen kartlarla gda marketlerinde ihtiyaç duyduklar ürünleri alabiliyor.

SGARA VE ALKOL ÜRÜNLER HARç HER EY DAHL

Bu yöntemle vatandalarn rencide olmasn önledikleri gibi aradaki bürokratik engelleri de kaldrdklarn belirten Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolu, vatandalara kendi cep telefonunu verdiini, ayn zamanda oluturduklar ekiplerle de ihtiyaç sahiplerinin tespit edildiini söyledi.

VATANDA DA BZ DE UYGULAMADAN MEMNUNUZ

Beyolu,Koli ve paket olay vatanda rencide ediyordu. Bu yüzden bunu kaldrarak anlama yaptmz marketler üzerinden alveri çekleriyle ihtiyaç sahibi vatandalarmza destek oluyoruz. Vatandamz, sigara ve alkol hariç istedii tüm alverii bu kartlarla gönül rahatlyla yapabiliyor. Telefonum 24 saat tüm vatandalarmza açk. Yine belediyemizin ilgili birimleri araclyla gelen talepleri zaman kaybetmeden imkanlar dahilinde karlyoruz. diye konutu.

Vatandalarn uygulamadan çok memnun olduunun altn çizen Beyolu, 2019 ylndan bu yana ihtiyaç sahibi vatandalara 25 milyon TL deerinde ayni ve nakdi destek salayarak 60 bin kiiye de giysi desteinde bulunduklarn kaydetti.

30 çOCUA DAHA GYS DESTE

Balar Belediyesi, kendisine ait olan giyim maazas araclyla ihtiyaç sahiplerine giysi desteinde bulunmaya devam ediyor. Bakan Beyolu, ei Dürdane Beyolu ve AK Parti Balar lçe Bakan Ahmet Maruf Demirin katlmyla ihtiyaç sahibi 30 çocuun daha klk giysi ve ayakkab ihtiyac karland.

çocuklarla yakndan ilgilenen Bakan Beyolu,Buraya gelen kimseyi geri çevirmeyin. Bilhassa çocuklarn tüm ihtiyaçlarn karlayarak tepeden trnaa kadar giydirin eklinde belediyenin ilgili birimlerine talimat verdi.

Ana Sayfaya Git