İnsanlığın iki yüzü!

Çocuklar kurtardı; diğeri işkence etti

Haberler 31.07.2018 - 10:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIRn Yeniehir ilçesinde bir sitenin bahçesine düerek yaralanan leylek, çocuklar ve aileleri tarafndan su verilip bakm yapldktan sonra tedavi için Tarm ve Orman Bakanl Doa Koruma ve Milli Parklar ube Müdürlüü ekiplerine teslim edildi.

Hazro ilçesinde ise bir kii, bçakladktan sonra otomobilinin arkasna balayarak sürükledii 3 aylk yavru köpee kötü muameleden gözaltna alnd. üpheli, 625 lira para cezasyla serbest brakld, yavru köpek korumaya alnd.

DYARBAKIRMerkez Yeniehir ilçesi Üçkuyular Mahallesi Nuri Dersimi Bulvarnda bulunan Sofiolu Sitesinin bahçesine bir leylek dütü. Uçarken düüp yaralanan leylein yardmna sitedeki çocuklar kotu. çocuklar leylee önce su verdi, sonra da ailelerinin yardmyla bakmn yapp, yetkililere haber verdi. Durumun bildirilmesi üzerine siteye Tarm ve Orman Bakanl Doa Koruma ve Milli Parklar ube Müdürlüü ekipleri geldi. çocuklar, leylei görevlilere teslim etti. Ekipler, kafese koyduklar leylei tedavi etmek üzere götürdü. çocuklarn leylek için seferber olduu anlar cep telefonu kamerasyla kaydedildi.

YAVRU KÖPE BIçAKLAYIP SÜRÜKLED

Hazro ilçesinde ise ad örenilemeyen bir kii, geçen hafta 3 aylk yavru köpei bçakladktan sonra otomobilinin arkasna balayarak sürükledi. çevredekiler, durumu polise bildirdi. Olayla ilgili soruturmada, köpee eziyet eden kii gözaltna alnd. üpheli, 5199 sayl Hayvanlar Koruma Kanunu gereince 625 lira para cezas uygulanp, serbest brakld. Yaral köpek ise Hayvan Haklar Fedarasyonu Diyarbakr Temsilcisi Sevgi Ekmekçiler tarafndan alnarak tedavi edilmek üzere barnaa götürüldü. Tedaviye alnan yavru köpee mama verildi. Cep telefonuyla kaydedilen görüntülerde ise yavru köpein vücudunda yaralar olduu görüldü. Barnakta müdahalesi yaplan köpein tedavisinin stanbulda sürecei ve iyiletikten sonra sahiplenen aileye teslim edilecei bildirildi.

Ana Sayfaya Git