İntihar değil cinayettir!

DİYARBAKIR'ın Silvan İlçesi'nde yaşayan Kudret Kırtay, Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi'nde geçen hafta intihar ettiği belirtilen 2 çocuk annesi kızı Eylem T.'nin canına kıymadığını, öldürüldüğünü ileri sürerek Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.

Haberler 20.10.2017 - 08:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfann Viranehir lçesine bal Kurumgazal Mahallesinde geçen 12 Ekimde, Eylem T. bana dayad tüfei ateleyerek intihar etti. ki çocuk annesi Eylem T.nin cenazesi, memleketi Diyarbakrn Silvan lçesinde topraa verildi. Anne Kudret Krtay, kznn intihar etmediini, ei H.T. ya da onun ailesinden biri tarafndan öldürüldüünü iddia ederek, Silvan Cumhuriyet Basavclna suç duyurusunda bulundu.

KIZIM ÖLDÜRÜLDÜ

Kznn yaklak 9 yl önce H.T.ye kaçp, evlendiini belirten Kudret Krtay, dilekçesinde u ifadelere yer verdi:

O tarihten itibaren aralarnda sorunlar bulunmaktayd. Ei tarafndan farkl zamanlarda darp edildiini, hakarete maaruz kaldn bize söylüyordu. Kzm iddet gördüü için sürekli Diyarbakr Silvanda bulunan evimize gelirdi. Kzm einden ayrlmak istediini bize söylerdi ancak çocuklarn vermek istemedii için her defasnda Viranehire geri dönerdi. Kzmn intihar ettiini düünmüyorum. Kzmn psikolojik durumunun iyi olduunu düünüyorum. Kzm ei tarafndan aldatldn düünüyordu ve bunu ispatlamak istedii için her seferinde ei tarafndan tehdit ediliyordu. Kzmn ei tarafndan öldürüldüünü düünüyorum. Öldürülme sebebi de budur.

Damad H.T.nin bir akrabalarna kzn öldürüceini söylediini iddia eden Krtay, dilekçesinde, Damadm H., kzmdan kurtulmak istiyordu. Damadmn abisi S.T., kzmn ödürüldüü gün akrabamz olan Amine K. isimli ahs arayarak Eylemin kendini öldürdüünü söylemi. H.T. yaklak 1 ay kadar önce Amine K. isimli akrabamz arayarak Eylemi öldüreceini söylemi. Kzm Eylemin gelecee yönelik planlar vard. Kendisi o kadar zulum görmesine ramen hayat dolu birisiydi. Ben kzmn intihar etmediine aksine H.T. veya ailesinden biri tarafndan öldürüldüünü düünüyorum. Bu cinayetin aratrlmasn istiyorum dedi.

KAYINPEDER DE ABLAMI DÖVÜYORDU

Eylem T.nin kz kardei Emine Aslan da ablasnn intihar etmi olabileceine inanmadn söyledi. Aslan, Ablam Eylem T.nin ei ve ailesi, bize intihar ettiini söylediler. Biz de bunu çok iyi biliyoruz ki onu ei, ailesi ve bütün köy ablam öldürdüler. Ablamn cenazesini anlurfa Adli Tp Kurumundan aldk. Ablamn einin tüm erkek akrabalar oraya gelmiti. Hiçbiri konumuyordu, hiçbiri alamyordu, hiçbiri üzülmemiti. Onlarn yapt belliydi, biz sorduumuzda inkar ediyorlard, Kardeimiz yapmad diyorlard. Biz ablamn cenazesini aldmz doktorla görümek istedik. Doktor korkmu bir ekilde bizimle görümek istemedi. Biz oraya gittiimizde savc arabasna binip gitti. Oradaki erkek akrabalarn bize gözda vermek için orada beklediklerini düünüyoruz. Biz oradan sadece ablamn cenazesini alp geldik. Silvanda defnettik. Ablamn bir sürü sorunlar vard. Ablam kaçarak gitmiti, kandrlmt, vaatler verilmiti. Gittikten sonra o da kandrldn anlamt fakat utand için geri dönmedi, orada yaamaya balad, çocuklar oldu diye konutu.

NTHAR DEL, CNAYET

Ablasnn ei ve kaynpederi tarafndan sürekli dövüldüünü ileri süren Emine Aslan, Sopayla, kabloyla dövdüünü, her gün ikence yaptn söylüyordu. çocuklarm için katlanyorum diyordu. Buraya gelip gittiinde, hep sorunlarndan söz ederdi. Biz de gitme dememize ramen, çocuklarm için gideceim diyordu. Kaynbabasyla birlikte oturduu için kaynbabas bile onu dövüyordu. Bir keresinde, kaynbabas çocuunu dövünce engellemeye çalt srada, kaynbabas da onu dövdüünü söylemiti. Daha önce de ablamn kocas bizim bir akrabay telefonla arayarak onu öldüreceini söylemiti. Bunlar telefonda söylemiti, zaten biz bu telefon kaytlarnn da çkarlmasn istiyoruz. Ne kadar inkar etse de azyla itiraf etmi, saklayamaz. Gerçek neyse ortaya çkacaktr. Gerekirse mezar açp, yine otopsi yaptracaz dedi.

Ana Sayfaya Git