İntikam yemini edildi!

Şehit Kürşat Yılmaz’ın babası ve kardeşi intikam yemini etti. Bakan Soylu şehidin babası, kardeşi ve oğluna sarılarak teselli etti.

Haberler 18.08.2018 - 09:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Adyamanda PKK mensuplarnn EYPli saldrs sonucu ehit olan Kürat Ylmaz, memleketi Diyarbakrn Ergani ilçesinde Kahrolsun PKK sloganlar eliinde defnedildi. ehidin babas ve kardei, intikam yemini etti.

Önceki günAdyamanda mermer ocan basarak 4ü i makinesi olmak üzere 13 arac atee veren terör örgütü PKK mensuplarnn etkisiz hale getirilmesi için operasyonlar sürdüren güvenlik güçleri pusuya düürülmü, olayda biri EYPnin infilak ettirilmesi sonucu 3ü de güvenlik korucularnn sivil arac terörist unsurlarn olduunu zannederek ve olay yerinden kaçmaya çaltn düünerek, ate açmas sonucu ehit oldu.

ERganide cenaze töreni düzenlendi

Askerler için Adyamanda düzenlenen törenin ardndan Diyarbakrl ehit memleketi Erganiye getirildi. ehit Kürat Ylmazn naa helallik alnmak üzere evine götürüldükten sonra Ulu Cami önüne getirildi. Buradaki törene, çileri Bakan Süleyman Soylu, AK Parti Diyarbakr milletvekilleri Ebubekir Bal ve Oya Eronat, Diyarbakr Valisi Hasan Basri Güzelolu, Diyarbakr Büyükehir Belediye Bakan Vekili Cumali Atilla, 7. Kolordu Komutan Korgeneral Sinan Yayla, Bölge Jandarma Komutan Tümgeneral Halis Zafer Koç, Ergani Kaymakam Mesut çoban, kamu kurum müdürler, ehidin yaknlar ve vatandalar katld.

Dev Türk bayra önünde intikam yemini ettiler

Cenaze aracnn caminin önüne gelmesinin ardndan ehit Kürat Ylmazn babas Ekrem Ylmaz, tüm çocuklarnn vatana kurban edeceini söyledi. Baba Ylmaz, Cumhurbakan Erdoan sa olsun, Bakan Soylu sa olsun, vatan sa olsun. 7 torunum var hepsi vatana kurban olsun dedi.

ehidin kardei Zülküf Ylmaz ise dev Türk bayrann önünde intikam yemini etti. Zülküf Ylmaz, Aabeyimin kan bu bayran üstünde, bana söz verdiler, intikamn alacaklar. ntikamn almazlarsa onun intikamn ben alacam. Selahattin Demirta, sende Diyarbakrlsn, ben de Diyarbakrlym. Eer ben senin cierini sökmezsem ben Diyarbakr çocuu deilim. Ben aabeyimin intikamn senden alacam diyerek camiye geçti.

Kahrolsun PKK slogan eliinde yürüdü

Cuma namaznn klnmasnn ardndan Bakan Soylu, ehidin yaknlar ve binlerce vatanda, dev Türk bayra önünde kahrolsun PKK sloganlar eliinde mezarla kadar yürüdü. Bakan Soylu, yürüyüte ehidin babas ve olunun koluna girerek ilerledi. Bu srada Diyarbakr Büyükehir Belediyesine ait ilaçlama aracna konulan gül suyu, cami etraf ve mezarlk tarafna püskürtüldü.

ehidin yaknlar, tabuta sarld

Yürüyüün ardndan Bakan Soylu ve beraberindekiler, mezarln önündeki tören alanna geldi. Cenazenin, araçtan alnp katafalka getirilmesi ile balayan tören daha sonra sayg duruu ile devam etti. ehit Ylmazn özgeçmiinin okunmasnn ardndan dini vecibeler yerine getirildi. Kalabaln cenaze namaz klmasnn ardndan ehidin olu, kardei ve yaknlar uzun süre tabuta sarlarak gözya döktü. ehidin cenazesi Bakan Soylunun da omuzlamasyla katafalktan alnarak mezarla götürüldü. ehit Ylmazn yaknlar cenazenin gömülmesi srasnda sinir krizleri geçirdi. Bakan Soylu daha sonra ehidin kardeine Türk bayra verdi. Tören sayg atlarnn yaplmasnn ardndan sona erdi.

Ana Sayfaya Git