İran sınırında koyun sürüsü

İran askerleri sınırda 970 hayvana el koydu, 4 çobanı gözaltına alındı

Haberler 07.07.2018 - 10:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HAKKARnin emdinli ilçesi Tekeli köyü krsalnda, snr ihlali gerekçesiyle 970 koyun ve olaa ran askerleri tarafndan el koyulduu öne sürüldü. 2si çocuk 4 çobann gözaltna alnd örenilirken, köylüler, çobanlarn serbest braklmas ve koyunlarn iade edilmesi için yetkililere konuyu ilettiklerini söyledi.

Olay, sal günü, emdinlinin ran snrndaki Tekeli köyü Tanyolu mezras yaknlarnda meydana geldi. çobanlar Bayram (17), Habip (13) ve Reat Süren ile Adem Demir, iddiaya göre, 970 koyun ve ola ran snrndaki 508 ve 509 numaral hudut talar yaknlarnda otlatmaya götürdü.

BN KOYUNA EL KONULDU

Bu srada çobanlar, bölgeye gelen ran askerleri tarafndan gözaltna alnd. Reit, Numan ve aban Süren ile Muzaffer ve Abdullah Demir ile ismi örenilemeyen baz köylülere ait 970 koyun ve olaa da el koyuldu.

Tanyolu mezras sakinleri, çobanlar ile koyunlarn Urmiyeye götürüldüünü ve büyük maduriyet yaadklarn söyledi. Köylüler, çobanlarn serbest braklmas ve hayvanlarnn kendilerine verilmesi için yetkililere müracaatta bulunduklarn, bunun üzerine balatlan giriimlerin sürdürüldüünü kaydetti.

Ana Sayfaya Git