İrem kalbini arıyor

4 yaşındaki İrem Su 3 yıldır kalp nakli bekliyor. Ailesi, kalp ritmi her geçen gün düşen İrem Su için yardım bekliyor.

Haberler 17.01.2018 - 12:00 Son Güncelleme : 17.01.2018 - 12:01

Diyarbakrda 8 aylkken kalp yetmezlii tehisi konulan 4 yandaki rem Su Ekti, 3 yldr kalp nakli olmay bekliyor. Baba Sava Ekti, kznn durumunun gün geçtikçe kötüye gittiini belirterek, Dakika dakika kontrol ediyoruz. Komas yasak. Doktorlar Kalp ritmi biraz daha düerse deil hastane evden bile çkartlrsa çocuk kaybedilir diyor. çaresiziz, yardm bekliyoruz dedi.

Diyarbakrn Balar ilçesi Baclar Mahallesinde ikamet eden Sava ve Fatma Ekti çiftinin kz rem Suya (4), 8 aylkken kalp yetmezlii tehisi konuldu. Komas yasak olan ve organik ürünlerle beslenmesi gereken rem Sunun 3 yl önce yüzde 30 olan kalp ritmi, 2 hafta önce yüzde 18lere dütü. Baba Sava Ekti, kznn kalbinin bitmi durumda olduunu ve ifade ederek, Kzmda kalp yetmezlii ve kalp büyümesi var. Kzma herhangi bir cihaz taklmyor. Kalbi bitmi diye anjiyo ya da pil taklmyor. Kalbi sünger gibi olmu. Yürüdüü zaman, kotuu zaman yüzünde ve elinde morarmalar oluyor. Nefessiz kalyor diye konutu.

Kalp nakli olmas art

rem Sunun kalp ritminin yüzde 30un altnda olduu için nakil olmasnn art olduunu, biraz daha dümesi durumunda kaybedileceini anlatan baba Ekti, Kzmn durumunun gittikçe kötüye gittiini söylüyorlar. Bir an önce nakil olmas art. zmirde dosya açlm nakil için srada bekliyoruz ama uan umut yok. Kzmn da durumu gittikçe kötüye gidiyor. çaresiziz, ne yapacamz bilemiyoruz. Kalbi bitmi tükenmi durumda. Komas yasak, enfeksiyondan korunmas lazm, mikroptan korunmas lazm. Kalabalk yerlerden uzak olmas lazm. Dakika dakika kontrol ediyoruz. Özellikle enfeksiyondan koruyoruz. Kalbe vurursa durumu çok çok kötüye gider. Doktorlar kalp ritminin biraz daha dümesi halinde deil hastaneye evden bile çkarttnz zaman çocuk kaybedilir diyor. Daha fazla dütüünde nakil bile olursa bçan altnda kalma riski yüzde 90 diyorlar. Kzmzn biran önce yurt dnda götürülüp nakil olmasn Cumhurbakanmdan, Babakanmdan istiyoruz. Sonuçta cierimizdir. Maddi olarak da tam bakamyoruz. Daha güzel beslenmesi lazm. Organik ürünler kullanmamz gerekiyor ama maddi durumumuz olmad için yerine getiremiyoruz. Gittikçe durumu kötüye gidiyor. Gözümün önünde eriyip gidiyor ve elimden gelen bir ey yok. Ameliyatn masrafn da tam olarak bilmiyorum ama yüksek miktarlarda. Türkiyede kalp yok. 3 yldan fazladr bekliyoruz ama yok ve kzmn da kalp ritmleri gittikçe kötüye gidiyor ifadelerini kulland.

Gözümün önünde eriyip gidiyor

çocuklarnn gözlerinin önünde eriyip gittiini dile getiren anne Fatma Ekti ise unlar kaydetti:

Biran önce iyilemesini istiyorum. Cumhurbakanmzdan, devletimizden yardm istiyoruz. Bir yere gittiimiz zaman Anne yoruluyorum, beni kucana al diyor. laç verdiimde, Yeter. Sabahtandr ilaç veriyorsun bana diyor. Hastal ile ilgili kendi aramzda konutuumda ben hasta deilim diyor. Artk her eyi anlyor. Yannda konuamyoruz.

Ana Sayfaya Git