İş Adamları Hayran Kaldı

İstanbul TSO ve MÜSİAD üyesi 80 işadamı, cazibe merkezlerini gezmek amacıyla düzenlenen program kapsamında Batman'a geldi

Haberler 23.09.2017 - 11:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

stanbul Ticaret ve Sanayi Odas (TSO) ile Müstakil adamlar Dernei (MÜSAD) üyesi 80 i adam Batmana geldi.

Cazibe merkezlerini gezmek amacyla stanbul TSO tarafndan düzenlenen program kapsamnda kente gelen i adamlar, Vali Ahmet Deniz ile Türkiye Petrolleri Tesislerinde bir araya geldi.

Vali Deniz, burada yapt konumada, yatrmclar kente yatrm yapmak için davet ederek, bu konuda kendilerine her türlü kolayl göstereceklerini söyledi.

Hükümetin bölgeye i adamlarn çekmek amacyla her türlü destei verdiini vurgulayan Deniz, buna ramen bölgedeki yatrmlarn istenilen seviyeye gelmediini, i adamlarnn güvensizlik ve gelecek korkusu olan yerlere yatrm yapmaktan kaçndn kaydetti.

Ahmet Deniz, öyle devam etti:

Devlet yapacan yapm aslnda ama temel sknt, sizler i adamsnz eer bir yerde güvensizlik varsa, gelecek korkusu varsa yatrm yapmazsnz, ki yaplmam. Ama Allaha ükür çok açk ve net söylüyorum u an itibaryla Batman, Türkiyenin bir çok yerinden huzurlu ve daha güvenli. Ben bazen gece çkyorum dolayorum, insanlarla omuz omuza yürüyoruz. Yani yarnmz, hem güvenlik açsndan hem de her alanda bugünden iyi olacak. Asla ve asla güvenlik tehdidi konusunda geri adm atlmayacak. nanlmaz bir mücadele içerisindeyiz. Bu mücadeleyi yaparken de halkmzn inanlmaz bir destei var.

stanbullu i adamlarndan Batmana ziyaret

Bölge insannn teröre kar dik durduuna dikkati çeken Deniz, Özellikle çukur siyasetine prim verilmedi. 15 Temmuz hain darbe giriiminin ilk saatlerinde binlerce kii ile meydanlardayd, daha Cumhurbakanmzn, Babakanmzn mesaj gelmemiken. Ama Batmanllar vatan, millet sevgisiyle, demokrasi akyla meydanlardayd. diye konutu.

Terör örgütlerinin bölgede eleman kazanmasnn önüne geçildiini aktaran Vali Deniz, artk terör örgütüne katlmn yok denecek kadar az olduunu vurgulad.

Deniz, 2 yl önce ylda 60 kii katlyorsa u anda ylda 4-5 kiiyi geçmiyor. Bölgemiz 30-40 yldr bir travma yaam. Bir terör örgütünün kskacnda skntlar yaam ama buna ramen devletin buralara müthi yatrmlar var. ifadelerini kulland.

Bölgenin yatrma müsait olduunu ifade eden Ahmet Deniz, özellikle son dönemlerde hükümetin açklad destek paketleri ile u anda 200 firmann yatrm için bavurduunu, bu firmalarn 20 bin istihdam garantisi verdiini kaydetti.

Bölgeye gelecek olan yatrmclarn 6nc bölge teviklerinin yan sra cazibe merkezleri desteklerinden de yararlandn dile getiren Deniz, Türkiyede en fazla tevik yaplan bölgelerden olduklarn bildirdi.

Kentin genç nüfusunun bulunduunu, yüzde 60 çalma çanda olan nüfusunun var olduunu kaydeden Vali Deniz, Organize Sanayi Bölgesini büyüttüklerini, prosedürlerin yüzde 95ini çözdüklerini anlatt.

u anda yatrm yapmak için tam zaman. Bundan sonra yapan geç kalr, arsa veremeyiz, bu net gözüküyor. u anda tekstilde müthi bir kümelenme var. Tekstilde youn bir geliim var Batmanda. Birçok ünlü firmalar gelip burada üretim yapmaya balad. Gda sanayisi geliiyor. diyen Deniz, bu topraklarda üretimin olduunu da sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git