İşçi kıyımı

Van'da, İpekyolu Belediyesi bünyesindeki şirketle ilişiklerinin kesildiğini iddia eden, aralarında bir şehit çocuğunun da bulunduğu 8 kişi, karara tepki gösterdi.

Haberler 19.07.2019 - 10:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Vann pekyolu Belediyesinde iten çkarlmalar yönünde karar alndn iddia eden, aralarnda bir ehit çocuunun da bulunduu 8 içi, karara tepki gösterdi.

Belediye bünyesindeki irkette çalrken hukuki gerekçe gösterilmeden iliiklerinin kesildiini öne süren içiler, maduriyetlere neden olan kararla ilgili hukuki haklarn kullanacaklarn belirtti.

ten çkarlan Edanur Arvas, yapt açklamada, bir buçuk yldr belediyenin Kültür ve Sosyal ler biriminde çaltn söyledi.

Seçimlerin ardndan yeni yönetimin, görev yerlerini deitirerek, kendilerine mobbing uyguladn iddia eden Arvas, unlar kaydetti:

Mesai çk kart okuttuumuz srada hiçbir uyar, tutanak olmakszn insan kaynaklar personeli tarafndan telefonla aranarak belediyeyle iliiimizin kesildii söylendi. ten çkarlanlarn ortak yönü, devletini, bayran ve vatann seven insanlar olmamz. Yeni yönetim tamamen bir yldrma politikasyla nasl bktrabiliriz, nasl pes ettirebiliriz diye bask yapt. Biz devletimize balyz ve ne olursa olsun ekmek kaps olarak gördüümüz yere ihanet etmedik. Ama kar taraf hiç bir gerekçe, hukuki bir neden göstermeden bizi kap önüne brakt.

8 kiiyi iten çkard

Hizmet- Sendikas pekyolu Belediyesi temsilcisi smail Alamal da iki yldr çalt belediyede toplu i sözlemesine ramen yeni yönetimin içilerin tüm haklarn kstladn belirtti.

çilerin mobbing ve haksz uygulamalara maruz brakldn ifade eden Alamal, çilere bir kym uyguland. nsanlarn ekmekleriyle oynadlar. Elimizden gelen hukuki mücadeleyi vereceiz. Bu iten çkarlma, mobbing uygulamalarn kabul etmiyoruz. dedi.

ten çkarldklar için madur olduklarn belirten Saliha Bahçe ise ten çkarlan bir çok arkadamz kredi çekmi ve borçlanm. Bunun öncesinde farkl görevlere verilmemize ramen iimizi yaptk. Asla saygszlmz olmad. Hakkmzda hiçbir tutanak bile yok. Maduriyetimizin en ksa sürede giderilmesini istiyoruz. diye konutu.

Nazan Karatekin de sözde kadnlara ve annelere deer verdiklerini söyleyenlerin, iten çkarmalarda en çok kadnlara kydn aktard.

Ana Sayfaya Git