İsimdeki benzerliği hayatını karartı!

Terör suçlusuyla isim benzerliği hayatını kararttı. İsim benzerliğinden dolayı işinden olan genç, yetkililerden yardım bekliyor.

Haberler 30.12.2019 - 00:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda yaayan 23 yandaki Murat Köklü, terör suçlusu baka biriyle yaad isim-soy isim benzerliinden dolay Yeniehir Belediyesinde çalrken iinden oldu. sim benzerliinden dolay iinden olan Köklü, 3 yldr hasta olan annesine bakmak için ayakta durma sava veriyor.

Yeniehir Belediyesinde çalan emsettin Köklü, akcier kanserinden dolay i göremeyince, belediye yetkilileri onun yerine olu Murat Köklüyü ie ald. Murat Köklü, 2 buçuk yl çalma sürecinde babasn akcier kanserinden kaybetti. Köklü, çalt dönemde belediyeye kayyum atannca, terör suçlusu baka bir Murat Köklü ile isim-soy isim benzerliinden dolay iinden atld. Murat Köklü, annesinin de ar hastal olduunu, kz kardeini okutmaya çaltn ve çok zor artlarda kiralarn ödediklerini belirterek, yetkililerin sesini duymasn ve maduriyetinin giderilmesini istedi.

Allah rzas için ilgilenin

Murat Köklü, daha önceden babasnn Diyarbakr Yeniehir Belediyesinde çaltn belirtti. Akcier kanseri olduunu, i göremez duruma geldikten sonra onun yerine kendisini ie aldklarn ifade eden Köklü, 2 buçuk yl çaltm. Ondan sonra isim soy isim benzerliinden dolay, eminim ki, onlar da bilmediklerinden çkartmlar. Ben de bu 3 yl içerisinde hiçbir makama çkmadm. Gitseydim, derdimi anlatsaydm, inanyorum ki onlar da bana yardmc olurlard. 2014 tarihinde baladm. 2014 Ocakn 3ünde babam vefat etti. Haziran aynda ie baladm. 2017 Ocan 6snda ise iten çkartldm. Gerekçe, terörle irtibat ve iltisakl olmamdan dolay çkardlar beni. Diyarbakrdaki hakimin verdii kararda da öyle söylüyor. 2017, 511 esasl dosyadaki Murat Köklü, davacdan farkl bir kimse olduu nüfus kayt bilgilerinden anlalmtr. Öyle baka bir kii olduu tespit edildi. Derdimi anlatamadm için 3 yldr bu durumdaym. Bu 3 aydr hayrseverlerden Allah raz olsun, bu küçük çay ocan verdiler çalrsn dediler. Hiç olmazsa yiyecek bir lokma ekmein olur. Annem de hasta, kardeim de ortaokul 6nc snfa gidiyor. Ev de kira, o ekilde anneme ve kardeime bakyorum.

Uzanacak yardm eli

Tek bama bakyorum. Yetkililere çarm, 3 yldr makamlarna, yanlarna gidemediimden dolay, birebir konuma frsat bulamadmdan dolay, u an beni duyuyorlar ve derdimi de anladlar artk. Ben ilk bata Allaha inanyorum, sonra onlara güveniyorum. Onlarn da mutlaka yardmc olacaklarn biliyorum. Maduriyetimi gidermelerini istiyorum, ayrca bu yanlln ortadan kalkmasn istiyorum. Ne adli sicil kaydm vardr, ne de ariv sicil kaydm vardr. Herhangi bir eyim de yoktur. Beni kartrdklar kii u anda Adanada terör suçundan cezaevinde yatyor. Zaten bu yanllk ortadan kalktktan sonra soy isim deiikliine de bavuracam. ime geri dönmek istiyorum. Zaten bir yanllk var. Allah ve devletim tek çarem, Allah rzas için ilgilenin dedi.

Ana Sayfaya Git