İsimler parka verilecek!

Diyarbakır'ın Hani ilçesinde, PKK'lı teröristlerce katledilen aralarında Yasin Börü'nün de yer aldığı 6 çocuğun ismi, yeni yapılan parklara verildi.

Haberler 05.07.2017 - 10:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Görevlendirme yaplan Hani Belediyesi, PKKl teröristlerce katledilen aralarnda Yasin Börünün de yer ald 6 çocuun ismini yeni yaplan çocuk parklarna verdi.

çileri Bakanlnca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamnda görevlendirme yaplan Hani Belediyesinin, vatanda kaliteli belediyecilik hizmetiyle buluturmak için balatt çalmalar sürüyor.

Bu kapsamda Belediye Bakan Vekili aban Arda Yazcnn talimatyla yaptrlan 6 çocuk park hizmete açlrken, parklara PKKnn gerçekletirdii saldrlarda ehit olan çocuklarn isminin verilmesi kararlatrld.

Terör örgütü PKKnn 24 Temmuz 1995te Vann Gürpnar ilçesine bal Akdou köyünde katlettii 1 yandaki Bilgehan apkac, 10 Temmuz 2016da Hakkarinin çukurca ilçesinde öldürülen 5 yandaki Viyan Kanat, 11 Austos 2016da Sur ilçesinde bombal saldrda ehit olan bebek Ceylin Naz Aydn ve 6-8 Ekim 2014te Kobani bahanesiyle çkarlan olaylarda vahice katledilen Yasin Börü ile 13 Ocak 2016da çnar ilçesindeki saldrsnda ehit olan 5 yandaki Mevlüde rem çiftçi ve 1 yandaki Ecrin Açkgözün ismi söz konusu parklara verildi.

- Hassasiyet göstereceiz

lçede yeni oyun parklarnn yaplmas için çalmalarn sürdüünü belirten Yazc, Bu parklarda oynamas gereken çocuklarmz terör örgütü PKK tarafndan ehit edildi. Biz böyle aclarn bir daha yaanmamas ve o çocuklarmzn isimlerini yaatmak için yaptmz parklara onlarn isimlerini verdik. dedi.

Terör örgütünün katlettii çocuklara sahip çklmasnn önemine vurgu yapan aban Arda Yazc, Gelecek nesillere bu isimleri aktarmak, anlatmak ve tantmann görevi bilinciyle bu tarz isimlendirmelere hassasiyet göstereceiz. diye konutu.

Ana Sayfaya Git