İşitme engelli Baykal umre hayaline dini bilgiler yarışması ile ulaştı

Elazığ'da işitme engelli İlknur Baykal, Kur'an kursunda eşinin desteğiyle hazırlandığı umre ödüllü dini bilgiler yarışmasında birinci oldu.

Haberler 28.11.2019 - 10:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Elazda iitme engelli lknur Baykal (32), kutsal topraklar görme hayaline dini bilgiler yarmasnda elde ettii birincilik ile ulat.

Kendisi gibi iitme engelli olan 14 yllk ei Ahmet Baykaln iki yl önce Diyanet leri Bakanlnn iitme engellilere yönelik düzenledii yarmada derece elde edip umreye gitmesinden etkilenen lknur Baykal, Elaz l Müftülüünün açt Kuran kursuna katld.

Burada Diyanet leri Bakanlnca düzenlenen iitme engellilere yönelik umre ödüllü dini bilgiler yarmasna ei Ahmetin destei ile hazrlanan Baykal, yarmada birinci olmay baard.

Baykal, böylelikle iaret dili ile Kuran- Kerim örendi ve yllardr hayalini kurduu kutsal topaklar görme hayalini yakalad.

- çok duygulandm

ki çocuk annesi Baykal, tercüman araclyla, çocukluundan beri görmek istedii kutsal topraklara einin kendisine örnek olamas dolays ile kavutuunu belirtti.

Einin umreye gitmesinin kendisini umutlandrdn belirten Baykal, u ifadelere yer verdi:

Küçüklüümden beri hep kutsal topraklara gitme hayali kuruyordum ama maddi sknt dolay bu bana imkansz geliyordu. ki yl önce erkek iitme engelliler için Kuran kursu açlmt. Eim bu kursta birinci olmutu. Ödül olarak eimi umreye gönderdiler. Umreden geldikten sonra bana kutsal topraklarda ki her eyi anlatnca çok duygulandm.

Yarma için gece gündüz çaltn vurgulayan Baykal, öyle dedi:

lk bata çok zorlandm ama eimin destei ile baardm. Ben de eim gibi snavda birinci oldum. Bu benim en büyük hayalimdi. çok ükür imdi o hayalime kavuacam. çifte mutluluk yayorum hem Kuran örendim hem de umre hayalim gerçek oldu.

- Birlikte çok mücadele ettik

Ahmet Baykal (37) da daha önce de kendisinin snavda birinci olduunu ve umreye gittiini anmsatarak, Umreden döndükten sonra eim çok duygulanmt. Eim de gitmek istiyordu. Onunla çok çaltk. çok ükür bugün ikimiz de çok mutluyuz. ifadelerini kulland.

- Farkndalk oluturuyor

l Müftülüü Engelli Koordinatörü ve Kuran kursu hocas Mustafa Apaydn, iitme engellilere Kuran kursu eitimi vererek onlarn eksik yönlerini tamamlamaya çaltklarn söyledi.

Yaptklar etkinliklerde engellilerin motive edilmesi için çeitli ödülleri verildiini dile getiren Apaydn, lknur Baykaln umre hayalini gerçekletirdiklerini söyleyerek, Bu tür kurslar farkndalk oluturmak dier engellileri Kuran ile tantrmak için büyük bir katk sunuyor. sözlerine yer verdi.

Ana Sayfaya Git