İşitme engelliler Akdamar Adası'nı gezdi

Van'da 85 işitme engelli ve ailesi için Akdamar Adası ile üzerindeki kiliseye gezi düzenlendi.

Haberler 30.07.2017 - 09:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Vanda 85 iitme engelli ve ailesi, Van Gölündeki Akdamar Adas ve üzerinde bulunan kiliseyi gezerek güzel bir gün geçirdi.

itme engelliler ve aileleri, Van Ticaret ve Sanayi Odas (TSO) ile Deniz Ticaret Odas (DTO) Van ubesince düzenlenen etkinlik kapsamnda skele sahilinde topland.

Buradan teknelerle Akdamar Adasna giden 2 ile 40 ya arasndaki iitme engelliler ve aileleri, ada ve üzerindeki kiliseyi gezdi.

Geziye katlan iitme engelliler öretmeni Sinem Kayadurmaz, AA muhabirine yapt açklamada, kentin tarihi ve doal güzelliklerinin görülmesi için bu tür etkinliklerin önemli olduunu söyledi.

Adada engelliler ve aileleri ile güzel bir gün geçirdiklerini anlatan Kayadurmaz, unlar belirtti:

Bu tür etkinlikler engelli bireylerin toplumla bütünleip sosyallemesini salyor. Burada nesneleri görerek telaffuz etmeleri kolay oluyor. Biz Akdamar Adasn onlara sürekli resimlerde gösteriyorduk. Bu ekilde ada ve kiliseyi görerek örenmelerini saladk. itme engelli aileler de bir araya gelmi oldu. Skntlarn, hüzünlerini, çocuklarnn yaadklarn birbirleriyle konuma imkan buldu.

itme engelli olu ile aday gezdiini ve çok beendiini anlatan Kübra Tanrant, Önce güzel bir tekne turu yaptk. Sonra ada ve kiliseyi gezerek güzel bir gün geçirdik. Bu gezi olumun yüzünün gülmesini salad. dedi.

DTO Van ube Bakan Nevzat Aydn, bu tür etkinliklerin engellilerin sosyal yönden geliimine katk saladn dile getirdi.

Ana Sayfaya Git