İşkence yalanı

Adalet Bakanlığı: Fetullahçı Terör Örgütü başta olmak üzere terör örgütleri tarafından cezaevlerinde işkence ve kötü muamele yapıldığına yönelik asılsız iddiaların ve yalan haberlerin maksatlı olarak gündeme getirildiği bilinmektedir.

Haberler 08.12.2016 - 09:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Adalet Bakanlndan yaplan yazl açklamada, baz yayn organlarnda, hasta tutuklu says ve ikence iddialaryla ilgili haberlerin yer ald belirtildi.

5275 sayl Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin nfaz Hakknda Kanunun hapis cezasnn infaznn hastalk nedeniyle ertelenmesi balkl 16. maddesine deinilen açklamada, 5275 sayl Kanunun 16/6. maddesi kapsamnda, devlet veya üniversite hastanelerinin salk kurulu raporlarna göre hastal tespit edilen ve ilemleri Adli Tp Kurumu aamasnda devam eden hasta hükümlü ve tutuklu says 151dir. bilgisi verildi.

- Hiçbir hükümlü ve tutukluya ikence yaplmas söz konusu deil

Bakanlktan, Bolu F Tipi Kapal Cezaevindeki ikence iddialarna ilikin yaplan dier açklamada ise cezaevindeki tekli odada kalrken, dare ve Gözlem Kurulu kararyla çoklu odaya alnan H.nin, kendisine ikence yapldn iddia etmesi üzere savclkça darp cebir raporu alnd, raporda herhangi darp ve cebir izi olmadnn belirtildii kaydedildi.

Açklamada, u ifadelere yer verildi:

Kurumda barndrlan A.E.Enin de bulunduu odaya yasal mevzuat hükümleri uyarnca arama yapmak için girilmi, hükümlü arama esnasnda elinde bulunan notu avcunun içine saklam, görevli personele vermemek için direnmitir. Görevli personel tarafndan orantl güç kullanlarak notlar elinden alnm, hükümlünün elinde ve parmanda herhangi bir krlma olmamtr. Bu yönde sözlü ya da yazl olarak bir ikayeti bulunmamaktadr. Baz basn yayn organlarnda yer alan bu tür yalan haberlerin maksatl olarak gündeme getirildii deerlendirilmektedir.

Hiçbir hükümlü ve tutukluya ikence yaplmasnn söz konusu olmad vurgulanan açklamada, unlar kaydedildi:

Özellikle bir ksm basn yayn organlar tarafndan gündeme getirilen bu tür haberlerin ardndan yaplan aratrma ve incelemelerde iddialarn tamamnn yalan olduu tespit edilmektedir. Fetullahç Terör Örgütü bata olmak üzere terör örgütleri tarafndan cezaevlerinde ikence ve kötü muamele yapldna yönelik aslsz iddialarn ve yalan haberlerin maksatl olarak gündeme getirildii bilinmektedir. Kamuoyunda alg oluturmaya yönelik bu tür haberlere kesinlikle itibar edilmemelidir.

Ana Sayfaya Git