İŞKUR'un "İş'te Anne Projesi"nden 42 binden fazla kişi yararlandı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, kadınların iş gücüne katılımını desteklemek amacıyla başlatılan "İş'te Anne Projesi" kapsamındaki kurs ve programlardan 42 bini aşkın kadının yararlandığını bildirdi.

Haberler 22.12.2020 - 10:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakan Selçuk, yazl açklamasnda, KURun te Anne Projesini dezavantajl konumda bulunan ve çocuk bakm nedeniyle çalamayan kadnlarn i gücüne kazandrlmas amacyla Eylül 2018de balattn belirtti.

Sosyal yardm ya da sosyal ve ekonomik destek alan kadnlar ile Bakanln kadna yönelik iddetle mücadele alannda hizmet sunan kurulularndan faydalanan kadnlar öncelikli olmak üzere 0-15 ya aras çocuu olan kadnlarn projeden yararlandn vurgulayan Selçuk, u ifadeleri kulland:

KURun 81 l Müdürlüünde te Anne Birimi oluturuldu. Projeden yararlanan kadnlarmz i kulübü bulunan illerde öncelikle i kulüplerine katld. kulübü bulunmayan illerde ise i ve meslek danmanl hizmetlerinden faydaland. te Anne Projesi kapsamnda düzenlenen kurs ve programlardan bugüne kadar 42 bini akn kadnn yararland. Kadnlarmz i kulübü faaliyeti sonrasnda en az yüzde 50 istihdam garantili düzenlenen mesleki eitim kurslar ile iba eitim programlarna da katld.

- Kadnlarn güçlendirilmesi için önemli admlar atyoruz

Bakan Selçuk, dier yandan sanayi sektöründeki mesleklerde düzenlenen mesleki eitim kurslar ile iba eitim programlarna katlan kadnlara günlük olarak ödenen kursiyer zaruri giderine ilave olarak ayrca aylk 400 lira çocuk bakm destei verildiini bildirdi.

Kadnlarn ve ailenin toplumda güçlenmesi, nitelikli eitim imkanlarna sahip olmas, i gücü piyasasna girilerinin kolaylatrlmas, sosyal güvencelerinin salanmas ve kadn giriimci saysnn artrlmas amacyla çaltklarna iaret eden Selçuk, kadnlarn güçlendirilmesi için önemli admlar attklarnn altn çizdi.

Türkiyede son 18 ylda kadn istihdamnn artrlmas için reform niteliinde yasal düzenlemeler yapldn kaydeden Zehra Zümrüt Selçuk, Kadn istihdamnda dünyadaki gelimelerin yakalanmas, kadnn ve ailenin güçlenmesini salayacak politikalarn hayata geçirilmesi öncelikli hedeflerimiz arasnda bulunuyor. deerlendirmesini yapt.

Ana Sayfaya Git