İslam alemi bir olmalı!

STK'lardan Dünya Kudüs Günü Mesajı: Müslümanlar birlik olup Kudüs için sesini yükseltmeli Ramazan ayının son Cuma gününün "Dünya Kudüs Günü" olması münasebetiyle mesajlar veren STK Temsilcileri, siyonist işgal rejimine karşın Kudüs'ün özgürlüğü için bütün Müslümanları birlik olmaya çağırdı.

Haberler 07.05.2021 - 01:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dünya Kudüs Günü dolaysyla siyonist igalciler karsnda ümmetin yek vücut olarak Kudüsün özgürlüü için bir araya gelmesi gerektii mesajn veren Diyarbakrdaki STK temsilcileri Filistin davas için vahdet çarsnda bulundu.

slam ümmetinin Kudüse Dünya Kudüs Günü bata olmak üzere daima sahip çkmas gerektiini belirten Peygamber Sevdallar Vakf Genel Bakan Adnan Akgönül, Peygamber Sevdallar Vakf olarak, Dünya Kudüs Günü münasebetiyle Kudüsün anlmas, idrak edilmesi ve unutulmamas için her alanda gündeme getireceimizi kamuyla paylamak istedik. Kudüs, Müslümanlarn can damar ve krmz çizgisidir. Kudüse uzanan eller ve orada aktlan kanlar asla unutulmayacaktr. dedi.

DÜNYA KUDÜS GÜNÜ

Kudüsün igal çizmeleri altndan kurtulmas için bütün Müslümanlara sorumluluk dütüünü hatrlatan Akgönül, Dünya Kudüs Günü sebebiyle yaplacak bütün etkinliklere ve sosyal medyada yaplacak bütün faaliyetlere Müslümanlarn tamamnn katlmas ve tepkilerini en yüksek bir seda ile dile getirmelerini istiyoruz. ifadelerini kulland.

Her yl düzenlenen Dünya Kudüs Günü etkinliklerinin geçtiimiz yl olduu gibi bu sene de salgndan dolay düzenleyemediklerini ifade eden Mustazaflar Cemiyeti Genel Bakan Murat Aslan, Kudüs ve Mescid-i Aksada yaanan zulmün anlalmas açsndan Dünya Kudüs Gününün önemli olduu söyledi.

SLAM DÜNYASI SAHPLENMEL

Aslan, Dünya Kudüs Günü, Kudüsü ve Mescid-i Aksay hatrlayp hatrlatmak ve orada yaanan vahet ile zulmü dünya kamuoyunun bilmesi açsndan önemli bir gündür. Neticede on yllardr gerek Mescid-i Aksada, Filistinde ve Gazzede siyonist israilin yapm olduu zulüm ve vahet artk haddi am durumda. Bu mübarek Ramazan ay hürmetine Rabbimizden Filistin, Kudüs ve Mescid-i Aksann özgürlüüne kavumasn orada bulunan Müslüman kardelerimize nasip etmesini diliyoruz. temennisinde bulundu.

KUDÜS BLNC AILANMALI

Kudüsün sahiplenilmesi ve geni açdan siyonistlerin tannmas bakmndan Dünya Kudüs Gününün önem arz ettiine vurgu yapan TTHADUL ULEMA Genel Sekreteri Molla Muhammed Özer, Kudüs bilincini bütün Müslümanlar arasnda yaygnlatrmak lazm. Bu sayede Müslümanlar Kudüsü sahiplenip orann kendilerine ait olduunun farkna varabilsinler. Ayn zamanda siyonistleri iyi tanyp tantmak lazm. Siyonistlerin yüzyllarca çaba gösterdikten sonra neticede Kudüsü igal edip dünyay buradan yönetmeyi hedeflediklerinin farknda olunmas lazm. dedi.

Müslümanlarn Kudüse yönelik günü birlik deil uzun süreli planlarnn olmas gerektiinin altn çizen Özer, Stratejik planlar kurup Kudüsü özgürletirmek için hedeflerimizi belirleyip yol haritas çizmeliyiz. Elbette bu günlerde Kudüsü hatrlamak iyidir fakat bunu yln tümüne yaynlatrlmas daha faydaldr. eklinde konutu.

Özer, Son olarak özellikle Avrupadaki Müslümanlar, gösteri ve yürüyülerle buradaki hükümetlere bask kurmallar. Zira içinde bulunduumuz bu günlerde Kudüsün baz mahalleleri igal edilmeye devam ediliyor. Bu yüzden Kudüsteki Müslümanlar ayakta iken maalesef dünya hükümetlerinden herhangi bir ses yok. O yüzden Müslümanlar bulunduklar ülkelerdeki hükümetlere özellikle Avrupada bask yapmallar. Bu vesileyle Dünya Kudüs Gününün, Kudüsün azatlna vesile klmasn Allahtan niyaz ediyorum. diye belirtti.

BZ KUDÜS ARI YAYILMALI

lk kblemiz olan Mescidi-i Aksann bulunduu topraklarn kutsallnn ayet-i kerime ve hadis-i eriflerle sabit olduunu hatrlatan Anadolu Gençlik Dernei Diyarbakr ube Bakan Abdurrahman Ergin, bu topraklarn huzuru için gayret etmenin Müslümanlarn sorumluluu olduunu söyledi.

Ergin, Biz Kudüs Diyarbakra, stanbula, Mekke ve Medineye bal olduunu düünüyoruz. Tarihte Müslümanlar bu ehirleri hep ayn ruhla fethetmi, huzuru ve bar getirmilerdir. Endonezyadan Fasa, Bosnadan Yemene tüm slam corafyasnda meydana gelen her gelime Kudüsü yakndan ilgilendirmektedir. çocuk, Gazzede de Cizrede de çocuktur. ifadelerini kulland.

Tarihte Müslümanlarn yönetiminde iken farkl inançlarn bir arada yaad selamet ve bar ehri olan Kudüsün bugün siyonist igali altnda olduunu söyleyen Ergin, Yahudi yerleim birimleri kuran israil, insanlarn evlerini çalarak terör estirmeye devam etmektedir. Müslümanlarn Yahudi dümanl yoktur. Müslümanlar siyonist israilin yapt igallere ve katliamlara kar çkmaktadr. Müslüman ülkelerde rkçlk, mezhepçilik ve karde kavgasn körükleyerek igallerini sürdürmeye devam eden ABD ve israilin insanla getirecei ancak köle düzenidir. eklinde konutu.

HTLAFLARDAN KURTULMALIYIZ

Müslüman ülkelerin BM, NATO, ABD ve ABden medet ummalarnn emperyalizmin ve siyonizmin iine geldiine dikkati çeken Ergin, siyonist igal rejiminin bu topraklarda olduu müddetçe bu corafyaya bar gelmeyeceini belirterek çözümün slam Birliinden geçtiini söyledi.

Yeryüzünün ilk kblesi ve ikinci büyük mabedinin olduu Kudüsün özgürletirilmesi için her yl Ramazan aynn son haftasnda Dünya Müslümanlar tarafndan ilan edilen Dünya Kudüs Günü için temennilerini dile getiren Diyarbakr Umut Kervan Bakan ahin Elelçi, u ifadeleri kulland:

Hazreti Ömerin hassasiyeti ve Selahaddin-i Eyyubinin sevdas olan Kudüsün bir an önce özgürlüe kavumas için dünya Müslümanlar, mevcut olan ihtilaflarn ve çekimelerini bir tarafa brakp yan yana gelerek birlik olmaldrlar. Bu yldan sonra Kudüsün özgür olmas ve dünya Müslümanlarnn Mescid-i Aksada birlikte namaz klmasn görebilmeyi Yüce Rabbimizden diliyoruz.

DRL VE DREN RUHUDUR

Kurum olarak Mescid-i Aksa ve Kudüsün gerçek mahiyetine kavuuncaya kadar sahip çkacaklarn dile getiren Eitim Bir-Sen Diyarbakr ube Bakan Ramazan Tekdemir, Dünya Kudüs Gününün tüm dünya Müslümanlarnn Mescidi Aksa ve Filistin davasnn dirili ve direni günü olduunu söyledi.

Tekdemir, Dünya Kudus Günü; Müslümanlarn Küdus ile ilgili duyarll canl tutmak ve Kudüsün siyonist igalci çetelerinin kirli emellerinden ancak direni ile kurtulabilecei bilincinde olmaktr. Hiç üphesiz Kudüs ve Mescid i Aksann özgürlüüne kavumas, hiçbir rk ve mezhep fark gözetmeksizin tüm Müslümanlarn ortak davasdr. Müslümanlarn içinde bulunduu emperyalist kuatmann en büyük nedeni Kudüsün igalidir. Kudüs özgürlüüne kavumadan bata Filistinli Müslümanlar olmak üzere ümmetin rahat etmesi mümkün gözükmüyor. dedi.

Ana Sayfaya Git