İslam bilgeleri buluşyor!

"İSLAM'IN Evrensel Mesajı: Barış, Adalet, Özgürlük" temasıyla 3-4-5 Mart 2017 tarihlerinde düzenlenecek "Uluslararası İslâm Bilgeleri Zirvesi" 50'yi aşkın düşünür, yazar, akademisyen ve devlet adamını Şanlıurfa'da buluşturacak.

Haberler 21.02.2017 - 08:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfa Valilii, Diyanet leri Bakanl, anlurfa Büyükehir Belediyesi ve Harran Üniversitesi ibirlii ile gerçekletirilecek zirvede; slm corafyasndaki siyas-ekonomik istikrarszlklar ve bu istikrarszlklardan kaynaklanan iddet hareketleri, küresel ölçekte yaplanm terör örgütleri ve bu örgütler tarafndan gerçekletirilen iddet eylemlerinin slm terör eklinde yaftalanmas, terör örgütlerinin yol açtklar madd-manev ykmlar karsnda slm corafyasna kar kalpleri öfkeyle dolan uluslararas kamuoyu, Batl toplumlarda slmofobi hastalnn dalga dalga yaylmasna yol açan yanl bilgilendirme operasyonlar ve bu yanl bilgilendirmeyi bilinçli bir ekilde yürütüp yönlendiren güç odaklar gibi bir dizi güncel konu bal ele alnacak.

VAL TUNA: SLMIN EVRENSEL MESAJLARI DÜNYAYA YAYILACAK

Zirve ile ilgili deerlendirmelerde bulunan anlurfa Valisi Güngör Azim Tuna, slam Corafyasndan 50yi akn seçkin düünür, yazar, akademisyen ve devlet adamn Peygamberler ehri anlurfada arlayacaklarn belirterek; ehrimiz, Hz. brahimin yaad ehir. Onun aziz hatras ve birletirici kiiliinin gölgesinde, slm dininin evrensel mesajlar olan Bar, Adalet ve Özgürlük anlayn tüm dünyaya anlurfadan ileteceiz dedi.

Zirvenin, slm Corafyasnda bugün yaanan sorunlara, bu corafyay uzaktan okumaya, anlamaya, yorumlamaya çalan Batl gözlemcilerin yaptklar deerlendirmelerden çok daha gerçekçi ve ciddi bilimsel açklamalar getirmeyi hedeflediini belirten Tuna, zirveye Diyanet leri Bakan Prof. Dr. Mehmet Görmezin de katlacan belirtti.

slm corafyasnn sahip olduu yüksek bilgi ve bilgelik gücünün özü olarak görülen slam entelektüellerinin anlurfada buluacaklarn belirten Vali Tuna; Onlar, ülkemizde ve ehrimizde, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin birer konuu olarak, mümkün olan en yüksek seviyede arlamak arzusundayz. dedi.

Zirveye katlacak baz isimler u ekilde:

Prof. Dr. aban Ali Düzgün (Ankara Üniversitesi -Ankara), Prof. Dr. Ahmet Tan (Necmeddin Erbakan Üniversitesi - Konya), Prof. Dr. Azmi Özcan (stanbul Üniversitesi -stanbul), Prof. Dr. Hilmi Demir (Hitit Üniversitesi - çorum), Prof. Dr. Cafer Karadas ( Uludag Universitesi - Ilahiyat Fakültesi), Prof. Dr. Ahmet YILDIRIM (Ankara Yildirim Beyazit Universitesi- Ilahiyat Fakültesi), Prof. Dr. Hakan Poyraz (Istanbul Universitesi), Prof. Dr. Bedri Gencer (Yldz Teknik Universitesi), Prof. Dr. Mustafa Fayda (Istanbul Üniversitesi lahiyat Fakültesi), Prof. Dr. Adnan Demircan (Istanbul Universitesi lahiyat Fakültesi), Prof. Dr. Bayram Ali Cetinkaya (Istanbul Universitesi- Ilahiyat), Prof. Dr. Resat Öngören (Istanbul Universitesi- Ilahiyat Fakültesi), Doç. Dr. Hikmet Atan (Istanbul Üniversitesi - Ilahiyat Fakültesi), Doç. Dr. Nurullah Ardiç (Istanbul Sehir Üniversitesi - Sosyoloji), Dr. Mahmut Ay (Istanbul Universitesi - Ilahiyat Fakültesi), Dr. Necdet Suba (Basbakan Muaviri), Ihsan Açk (Urfa Müftüsü)

Yurtdndan ise; Ali el Karadai (Dünya Müslüman Alimler Birlii Genel Sekreteri Türkiye ubesi) Prof. Dr. Muhammed Osman Salih (Sudan Alimler Birlii Heyeti Bakan - Sudan) Prof. Dr. Safvet Mustafa Haliloviç (Zenica Üniversitesi -Bosna) Emin sa el- Osmani slami Fkh Akademisi Bakan (Hindistan) Usame Rfai (Suriye Alimler Birlii Bakan) Kamil amuillin (Tataristan Müftüsü - Tataristan) Albir Kraganov (Moskova Müftüsü)

Ravil Pençeyev (Saint-Petersburg Müftüsü) krime Said Sabri (Kudüs Eski Müftüsü -Filistin) Faed Mustafa (Filistin Büyükelçisi) Sheikh Muwaffak Efendi (zeli) Abu Huda Yakubi (Fas)

Ana Sayfaya Git