İslam’a uygun nafaka sistemi

Mevcut kanunlara göre çiftlerin bir gün veya on yıl evli kaldığına bakılmaksızın, erkeğin ömür boyu nafaka ödemeye mahkum edilmesinin doğru olmadığını belirten Psikoterapist Selma Koyuncu, “30 yılda bir milyonu aşkın mağdur üreten bir kanunun değiştirilmemesi ülkemiz açısından büyük bir utançtır.” dedi.

Haberler 20.05.2019 - 01:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Süresiz nafaka tartmalar sürerken Psikoterapist Selma Koyuncu, 1 ay evli kalp 5 yldr nafaka ödeyen insanlar var. Nafakann süresiz olmas, ksa süreli evlilikler açsndan büyük bir sorun oluturuyor. Batdan alnan kanunlar Müslüman toplumuna uydurmaya çalrsanz, günümüzde olduu gibi vahim sonuçlar ortaya çkarabilir. Nafaka konusunda dinimizin öngördüü ekilde bir düzenleme yaplmas maduriyetleri ortadan kaldrr. slam hukukuna uygun nafaka sistemi gelmelidir. diye konutu.

Süresiz nafaka sorununa köklü bir çözüm bulunmal

Türk Medeni Kanununda 1 yl olan yoksulluk nafakasnn 1988 ylnda süresiz hale getirilmesi ile ortaya çkan maduriyetler her geçen gün artmaya devam ettiine dikkat çeken Psikoterapist Selma Koyuncu, Nafaka alan e, eski einden para kesilmesin diye resmi nikah yapmayarak sadece dini nikahla evlenebiliyor ya da nikahsz bir yaam da tercih edebiliyor. Böyle bir durumunda iken dini nikahla evlenen kadn daha sonrasnda boanm olsa maduriyeti katlanarak artm oluyor. Süresiz nafaka konusu milyonlarca insan bir ekilde madur etmi durumda ve bu soruna ivedilikle köklü bir çözüm bulunmaldr. dedi.

Süresiz nafaka kavgalar, çocuklarn eitim hayatna da olumsuz yansr

Süresiz nafaka ödenmesinin çocuklara yönelik de olumsuz yansmalarnn olduunu belirten Koyuncu, öyle konutu:

Boanma sürecinde taraflar birbirini suçlar ve her iki tarafn da kendilerine göre hakl açklamalar vardr. Bu suçlamalar çocuklar ile paylalmasnn faydas yoktur. Süresiz nafaka ödemek zorunda kalan babalarn çocuklarna yönelik de tutum ve ilgisini de olumsuz etkiliyor. Boanmada çocuun yaayaca kayglar, ekonomik durumlar ve korkular okul baarsn etkileyebilir. Süresiz nafaka nedeniyle zaman zaman ebeveynler arasnda yaanan kavgalar, çocuklarn okulda düük not almasna neden olabilir.

Ana Sayfaya Git