İslam'da kan gütmek yok!

Güroymak ilçesinde geçen yıl başlayan kan davası, bir kanaat önderi sayesinde barışla sonuçlandı.

Haberler 23.01.2017 - 09:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bitlisin Güroymak ilçesinde geçen yl iki aile arasnda balayan kan davas, bir kanaat önderinin araya girmesiyle sona erdi.

lçede geçen yl Ulubay ve Almaz aileleri arasnda yaanan ve bir kiinin hayatn kaybetmesiyle balayan kan davas, kanaat önderlerinden eyh Nurettin Mutlunun araya girmesiyle barla sonuçland.

lçenin Nurtepe Mahallesindeki eyh Nurettin Mutlu Medresesinde düzenlenen bar töreninde konuan Mutlu, Kuran- Kerim ayetlerinde insanlarn, merhamet, efkat, hogörü ve barn model olduu slam ahlakna çarldn vurgulad.

SLAM AHLAKINDA KAN DAVASI YOK

Mutlu, slam insana her yönüyle deer vermi ve insan erefli klmtr. nsann can en kutsal varlktr. ki aile arasnda gerçekten istenilmeyen bir olay oldu ama bugün ise güzel bir bar oldu. Önemli olan bu barn devamdr. Bar inallah hayrlara vesile olur. Onun için barla balamak, barla ii bitirmek iyidir. ki aileyi, krgnl, anlamazl çözmü olmalarndan dolay içtenlikle kutluyorum. diye konutu.

Mutlunun konumasnn ardndan iki ailenin bireyleri edilen yeminin ardndan Kuran- Kerimin altndan geçerek tokalat, bir birlerine sarlarak kan davasn sonlandrd.

Bar törenine, kanaat önderlerinden eyh Abdulkerim çevik ve Abdulhaluk Mutlu ile ilçe halk katld.

Ana Sayfaya Git