İslamiyet'e geçiş yapan ABD'li yazar Kepler: Hayatım değişti

DİYARBAKIR'ın Çermik ilçesinde düzenlenen 'Teksas'tan Hakikate Yolculuk' adlı konferansta konuşan ABD'li yazar Najla Tammy Kepler, İslamiyet'e geçişini anlattı. Kepler, "Allah, namaz, oruç, ihsan, bir sürü kavramı öğrendim ve Hz. Muhammed'i tanıdım. Bu, tümden hayatımı değiştirdi. Aradığımı bulmuştum ve mutluydum" dedi.

Haberler 20.02.2018 - 09:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, çermik lçe Milli Eitim Müdürlüünce Teksastan Hakikate Yolculuk adl konferans düzenlendi. ABDnin Teksas eyaletinde yaayan ve slamiyete geçi yapan yazar Najla Tammy Kepler de konferansa katlmak üzere çermik ilçesine geldi. Kepler, çermik Belediye Bakan ehmus Karamehmetolu ve lçe Milli Eitim Müdürü Murat Bozdoan ile çok sayda davetlinin katld konferansta Müslüman olma sürecini anlatt. Kafasnda oluan sorulara ncilde cevap bulamad için dini sorgulamaya baladn belirten Kepler, 16 yanda; hayat, dini ve toplumsal hayat sorgulamaya baladm. Ben de kendimi deitirmeye karar verdim ve bunun yollarn aramaya baladm. Kiliseye gittim ve onlara, Kitap, domuz yemenin haram olduunu söylüyor. O zaman biz, neden domuz yiyoruz? Kitap, Cumartesi kiliseye gelin diyor. Biz, neden pazar günleri geliyoruz? gibi basit sorular sordum. Kilisede basit sorularma bile cevap alamadm. Yaadm bu hayal krklndan sonra bir daha da kiliseye gitmedim. Evet, kendimi ve dünyay deitirmenin baka bir yolu olmal ve o yolu baka yerlerde bulmaya çkmalydm diye konutu.

ARADIIMI BULMUTUM VE MUTLUYDUM

slamiyet ile tantktan sonra hem kendisini hem de dünya görüünü deitirme ans elde ettiini belirten Najla Tammy Kepler, unlar söyledi:

Allaha, 3 yl bana bir yol göstermesi için dua etmitim; 3 yl sonra Allah, o yolu bana gösterdi. Okuduum üniversitede bir Türk örenci, namaz klmyordu ve oruç tutmuyordu; ama bana Allah ve slam anlatt. Onun bana anlatt slamla da yetinmedim ve daha çok aratrdm. Bana 40 Hadis kitabn hediye etti. Bu kitap, tümden hayatm deitirdi. Yarm saatte okunacak bir kitapt ama günlerce okudum. Allah, namaz, oruç, ihsan, bir sürü kavram örendim ve Hz. Muhammedi tandm. Bu, tümden hayatm deitirdi. Aradm bulmutum ve mutluydum. slam dini ile tanmamdan sonra hayat tarzmn deimesi ile beraber o dönem Amerikada dini özgürlük olduu için çok sknt çekmedim. Baz sert eletiriler de beni yldrmad. Müslüman olduktan sonra Necla ismini aldm.

Konumasnn ardndan örencilerin sorularn da yantlayan yazar Keplere, Bakan Karamehmetolu tablo hediye ederken, lçe Milli Eitim Müdürü Bozdoan ise plaket verdi.

Ana Sayfaya Git