İşportada satılan gözlüklere dikkat

Güneşli günlerin vazgeçilmezlerinden biri olan güneş gözlüklerinin sahtelerine dikkat çeken Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Yusuf Yıldırım, "İşportada satılan güneş gözlüklerinin optik kalitesi düşük. Bu da ciddi derecede problemlere yol açıyor. İnsanların görme kalitesi azalıyor" dedi.

Haberler 16.08.2021 - 05:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Uzmanlar iportada 25-30 liraya satlar güne gözlüklerine kar uyaryor. Göz Hastalklar Uzman Doç. Dr. Yusuf Yldrm, güvenilir yerlerden satn alnmayan güne gözlüklerinin kullanm durumunda, kiinin salk problemlerinin ortaya çkabileceini ifade etti.

SADECE GÖZE GELEN III ENGELLYORLAR

Herhangi bir salk onayndan geçmeyen gözlüklerin çevrede satlmasn ciddi bir halk sal sorunu olarak deerlendiren Doç. Dr. Yldrm, En önemli nokta burada özellikle bizim güneten dünyamza gelen ultraviyole dediimiz gözümüze, vücudumuza zararl olabilecek klarn engellenmesi. Bunu aslnda güne gözlüü camlar sayesinde salayabiliyoruz. Genel olarak iportada satlan güne gözlüklerinin böyle bir fonksiyonu yok. Sadece göze gelen engelliyorlar ama özellikle göze gelen zararl klar engellemiyorlar. Bunun sonucunda da engelleyemedikleri gibi gözbebeinin de büyümesine neden olarak bu zararl klarn göze daha fazla gelerek, zarar vermesine neden oluyorlar. Bu olayn önemli bir boyutu dedi.

Dier taraftan özellikle iportada satlan güne gözlüklerinin optik kalitesi düü diyen Yldrm, Bu da ciddi derecede problemlere yol açyor. nsanlarn görme kalitesi azalyor. Gözlük alrken vatandalarmzn onayl gözlükler tercih etmelerini öneririm. Yine salk bakanl tarafndan onaylanm markalarn gözlüklerini kullanmalarn öneririm. Net olarak insanlarn gözlük alrken bir eye dikkat etsinler, özellikle unu alsnlar diyebileceimiz bir durum yok çünkü birbirlerine çok benzerler. nsanlar bunu dorudan fark ederek alamazlar o yüzden emniyetli yerlerden, onayl gözlükler kullanmalarn öneririm. diye konutu.

BLNDK MARKALARDAN TERCH EDYORUM

Her güne gözlüünün ayn etkiyi yaratmadn anlatan Gökçe Nur Kaya: Ben özellikle bilindik markalardan tercih ediyorum çünkü her güne gözlüünün ayn etkiyi yarattn düünmüyorum. Güne gözlükleri ad altnda ucuz veya yan sanayi ürünlerin satlarnda herhangi bir koruyuculuu olmayan sadece görüntü olarak bir güne gözlüünün mevcut olduunu düünüyorum. Bilindik markalardan garantisini salayanlardan, UV koruma nlarn dikkate alarak bu ekilde tercih yapyorum. eklinde konutu.

ALIRKEN BR KERE ALIN, DEVAMLI KULLANIN

portada satlan güne gözlüünü kullandktan sonra salk problemi yaayan smet Toprak ise, Güne gözlüü alrken önce doktora gitmeleri lazm. Merdiven alt gözlükleri almasnlar. Kesinlikle tavsiye etmiyorum çünkü ben bunu bizzat yaadm. Gözlerim de o nedenle bozuldu. Kaliteli yerlerden alsnlar. Markasz tavsiye etmiyorum. Sahte gözlük takan arkadalarma unu söylüyorum, kesinlikle tavsiyede bulunmuyorum. Ad üstünde sahte gözlük yani. 10 liralk ya da 20 liralk gözlükten ne bekleyebilirsiniz. Alrken bir kere aln, devaml kullann dedi.

Ana Sayfaya Git