İşte dolandırıcılar!

'Bankadan arıyoruz' diyerek dolandırıcılık yapan şüpheliler kamerada

Haberler 18.12.2019 - 10:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kurduklar paravan irkette 444lü numara kiralayp, bu numarayla vatandalar bankadan aradklarn söyleyerek 1 kadn dolandran 7 kii gözaltna alnd. üphelilerin dolandrdklar kadndan gelen paralar bankadan çekme anlar güvenlik kameralarna yansd.

Edinilen bilgiye göre 55 yandaki kadn T.U.nun 444lü numaralardan arand. Bankanzdan aryoruz mobil uygulamalarnza çok sayda baarsz giriler yaplyor. Size verdiimiz güvenli hesap numarasna paranz acilen yatrmanz gerekiyor denmesi üzerine panie kaplan T.U üphelinin verdii hesap numarasna 200 bin lirasn yatrd. Dolandrldnn farkna varan kadn polise haber verdi.

4 LDE E ZAMANLI OPERASYON

Asayi ube Müdürlüü Yankesicilik ve Dolandrclk Büro Amirliine bal ekipler bunun üzerine çalma balatt. Ekipler, yapt fiziki ve teknik takip sonucu üphelilerin kimliklerini tespit etti. Polis, ekal ve kimliklerini tespit ettii üphelileri yakalamak için 4 ilde e zamanl operasyon düzenledi. Ekipler, 13 Aralk Cuma günü Ankara, stanbul, zmir ve Antalyada yapt e zamanl operasyonlarda 1i kadn 7 kiiyi yakalad. çalmalar kapsamnda 1 kiinin daha önceki bir tarihte baka bir suçtan tutukland ortaya çkt.

1 KADIN 7 ÜPHEL YAKALANDI

Gözaltna alnan 1i kadn 7 kii stanbul Asayi ube Müdürlüüne götürüldü. Emniyette sorgular yaplan üphelilerden Batuhan M.(25)nin gruba liderlik ettii örenildi. üpheliler emniyetteki ilemlerinin ardndan adliyeye sevk edildi. üphelilerden 6s tutuklanrken 1 üpheli adli kontrol artyla serbest brakld. Öte yandan üphelinin bankadaki vezneden para çektii anlar güvenlik kameralarna yansd. Kadn üphelinin bankann içinde bulunan para çekme makinasndan para çektii anlar da kamera kaytlarna yansd.

Ana Sayfaya Git