İşte insanı duyarlılık

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesi Elazığ Caddesi üzerinde kaldırımda can çekişen sokak köpeğini gören duyarlı vatandaşlar belediyenin sağlık ekiplerine haber verip bir an olsun başından ayrılmadı.

Haberler 28.10.2019 - 10:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yeniehir ilçesinde kaldrmda can çekien bir köpei gören vatandalar her biri bir yandan telefona sarlp yetkililere haber verdi. Okuldan çkan örenciler koarak köpein bana gelerek yetkililerin gelmesini bekledi. Zehirlenme üphesiyle hareketsiz yatan köpei gören vatandalar uzun süre köpein bandan ayrlmad. Vatandalardan Engin Tayar, yoldan geçerken köpei yerde yatm ekilde gördüünü, banda toplanm vatandalarn olduunu, kendisinin de yetkililerin gelmelerini beklediini söyledi.

ZEHRLENEN KÖPEE SAHP çIKTI

Tayar, Hayvan büyük ihtimalle zehirlenmi. Ya yedii çöplerden, ya da bilinçli bir ekilde zehirlenmi. Buna benzer bir iki örnek daha var az ileride. Orada da yine bir iki köpek ayn ekilde zehirlenmi. Hayvan can çekiiyor. Hayvan haklar konusunda zaten kanunlarmz bir yerde yetersiz. çünkü mal saylyor. Mal sayld için bir yerde aslnda koruma kapsamna giriyor. Ama sokak hayvanlar bir ekilde bizim korumamza muhtaç. Bu anlamda da sadece tank kalmak yetmiyor. Katlmc olmakta lazm. Hayvan haklar konusunda yine bir yerde bunun savunuculuunu yapmak lazm. Onlarda birer canl. Bu ekilde bizde onlarn ölümlerine tank olmamalyz diyorum. Aslnda hepimiz yetkiliyiz bir yerde. çünkü kendi evlerimizdeki zehirli sayabileceimiz çöpleri, çamar suyuna bulam, ya da baka bir ekilde bulam çöplerimizi biz dar brakmamalyz. Bu anlamda çöpleri ayrtrmalyz. lkin oradan balyor. Ama belediyenin de, dier yarg organlarnn da, kurumlarnda bu konuda biraz daha duyarl olmas gerekiyor. Biz vatandalarn ikayetlerini, yine ehir içinde bulunan dier tüm canllarn ikayetlerine kulak asmalar gerekiyor dedi.

Vatandalarn aramas üzerine belediye yetkilileri gelerek köpei tedavi için hayvan barnana götürdü.

Ana Sayfaya Git