İşte kardeşlik sofrası!

Avrupa'da yaşayan Türk vatandaşları Uganda'da 11 okul ve cami bahçesinde kardeşlik sofraları kuruyor

Haberler 27.04.2021 - 00:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Avrupada yaayan Türk vatandalarnn Ugandann bakenti Kampalada 11 ayr noktada kurduklar kardelik sofralarnda yüzlerce çocuk iftar yapyor.

Merkezi Avrupada olan ve Türk vatandalarn kurduu Help Yetim nsani Yardm Organizasyonu, Kampalann dezavantajl mahallelerinde bulunan 11 ayr cami ve okulun bahçesinde kardelik sofras kurdu.

Ramazan ay boyunca kurulacak kardelik sofralarnda, aralarnda yetimlerin de bulunduu yüzlerce örenci bir arada iftar yapacak.

Bu destek sayesinde mutlu olan yetim çocuklar, hayrseverler ve Türkiyeye dua etti.

çocuklarla sohbet eden insani yardm organizasyonu üyeleri zaman zaman duygusal anlar da yaad.

Help Yetim nsani Yardm Organizasyonu Genel Bakan Cahit Ata, Ramazan paylamaktr. diyerek gönüllülerle bu yl da yollara dütüklerini söyledi.

Özellikle yetimlerin yln her vakti eitim, salk, gda, kyafet ve barnma gibi temel ihtiyaçlarn karlama çabas içinde olduklarna iaret eden Ata, proje kapsamnda kiilerin, ailelerin, kurumlarn, arkada gruplarnn, snf veya okulun bir yetime sponsor olabildiini aktard.

Ata, Aylk 40 avro balayarak sponsoru olduunuz yetimin eitim, salk, gda, kyafet ve barnma ihtiyaçlarna önemli katklar salayabilirsiniz. dedi.

Yetim destekleme için yaplan tüm yardmlarn yetim yardm havuzunda deerlendirildiini vurgulayan Ata unlar kaydetti:

Bu havuzda toplanan balar, yetimhane tadilatlar, kütüphane veya yatakhane kurulmas, salk hizmetleri, yetimlere yönelik sosyal etkinliklerin düzenlenmesi, bayramlk giysi almlar gibi projelerde kullanlr. Help Yetim nsani Yardm Organizasyonu olarak ayrca ramazan yardmlar dnda birçok ülkede kalc eserler ile su kuyular, camiler ve okullarn temel atma ve açllarn gerçekletiriyoruz.

Ekiplerin ramazan ay boyunca ihtiyaç sahiplerine ayrca kumanya, adak, sadaka, kurban eti, fitre ile bayramlk kyafetler ulatraca belirtildi.

Ana Sayfaya Git