İşte o buluşma!

Suriyeli gencin enkazdan kurtardığı çiftle buluşmasına AA ekipleri tanıklık etti.

Haberler 27.01.2020 - 10:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Elazda enkaz altndan kurtuluuna vesile olan Suriyeliye teekkürünü dile getirerek sosyal medyada gündem olan depremzede Dürdane Aydnn, kendisiyle eini kurtaran Suriyeli üniversite örencisi Mahmud el Osman ile bulumasnda duygusal anlar yaand.

Depremin ilk günü Sürsürü Mahallesindeki enkaz altndan çkarldktan sonra çekilen videosunda kendisini kurtaran ve sadece isminin Mahmud olduunu bildii Suriyeli gence teekkür eden Dürdane Aydnn, Onu bulacam diye seslendii videosu sosyal medyada yank buldu.

Depremzedenin dile getirdii Suriyeli Mahmuda ise Anadolu Ajans ulat. 2 yl önce Hama kentinden Hataya gelen ve üniversite eitimi için 3 ay önce Elaza yerleen Suriyeli Mahmud el Osman, deprem ann anlatt.

ten çkp spor yapmaya gittii srada depremin yaandn belirten Mahmud, unlar dile getirdi:

Sarsnt bitince ben de yklan bölgeye gittim. nsanlarn sesini duydum. Sonra enkaz altndan kadnn ve einin sesini duydum. Ellerimle enkaz kaldrmaya çaltm, çevredeki gençlerden de yardm istedim ve birlikte çaltk. Önce adam enkazdan çkardk sonra kadnn üzerine düen parçalar çkarmaya çaltm. Kadnn bacann üzerine düen büyük parçalar ellerimle kaldrdm, ondan sonra kadnn bacaklar serbest kald. Böyle olunca kaldrp çkardm. Ekipler de hastaneye götürdü.

Mahmud, kol ve ellerindeki izlerin hatrlatlmas üzerine Bendeki yaralar ar deil. Zaten bir önemi de yok. Önemli olan onun kurtulmas. Depremden sonra telefonum da kayboldu ama önemi yok. O insanlarn kurtulmas benim için önemli. Telefonu olay yerindeyken k olarak kullanm ve ablamzla ei o telefonun yla kurtarlabileceini anlamt. O yüzden bendeki yeri bambaka. yantn verdi.

- Duygusal buluma

Suriyeli Mahmudun aileyle buluma talebi üzerine AA ekibi enkazdan yaral kurtulan Dürdane ve Zülküf Aydn çiftine ulat.

AA ekibi, Frat Üniversitesi Hastanesinde tedavi gördükten sonra evleri tamamen ykld için ailelerinin köyüne yerleen Aydn ailesini ziyaret etti.

Dürdane Aydn, Mahmudun fotoraflarn göstererek teyit etmek isteyen AA ekiplerine, Beni kurtaran bu çocuk. O gözlerini unutamam. Bizi buluturun. demesi üzerine Suriyeli Mahmud, Aydn ailesinin köydeki evine geldi.

Karsnda Kahramanmzsn diye nitelendirdii Mahmudu görür görmez gözyalarna hakim olamayan Dürdane Aydn, Mahmuda sarlp hçkrklara bouldu.

Kollar ve ellerindeki yara izlerini görünce daha da duygusallaan Dürdane Aydn, Mahmudun annesinin Suriyede yaadn örenince Sen hiç üzülme. Ben artk senin hem annenim hem de kardein. Seni artk brakmam. diyerek sarld.

Dürdane Aydn, yapt açklamada, enkaz altndayken eiyle birbirlerine sarldklarn ve kurtarlmay hayal bile edemez hale geldiklerini söyledi.

- Kaybolan telefon umut oldu

Gözü yal depremzede, öyle konutu:

Yukardan gelen bir (Mahmudun telefonu) görünce eim slk çalp yardm istemeye balad. Mahmud, önce eimi kurtard sonra beni bulunduum yerden çkard. O srada elinin kanlar içinde olduunu gördüm ama o bana halen Abla cam var dikkat et, bir yerin kesilmesin diyordu. O bizim kahramanmz ve Hzrmz. Ben enkazdan çktmda eime sürekli çocuk nerede diye sordum. Herkes kendi olumu ve kzm sorduumu sanyordu ama ben onlarn annemlerde olduunu biliyordum. Benim çocuk diye sorduum kii halbuki Mahmuddu.

Dürdane Aydnn ei Zülküf Aydn ise Mahmudun kimsenin yapamayaca bir fedakarlkla kendisini kaybetmiçesine çaba gösterdiini ifade etti.

Biz olsak belki o kadar çaba göstermezdik. diyen Zülküf Aydn, öyle konutu.

Ben Mahmudun telefonunun n görünce barp yardm istemeye baladk. O zaman kurtulacamz anladk. Mahmud, üzerimdeki enkaz biraz aldktan sonra onun yardmyla enkazdan çktm. Sonra eimi çkarmaya çalt ama baca skt için çkaramad. Sonra çevredekiler Mahmudu ayaklarndan sarktarak eimin olduu yere doru uzattlar ve Mahmud eimi kurtarmak için çalt. Bizim için bu süre çok kstl gibi oldu aslnda ama meerse eim 3,5 saat enkazda kalm ve Mahmud o süre zarfnda hep çabalamt. Eimi kurtardktan sonra Mahmud bakalarna yardm etmeye çalt. Eimi o srada ambulansa bindirmek istedi ama o sürekli Mahmudu bulup teekkür etmeye çalmt. Dün de olay yerine gidip Mahmudu aramtk ama bulamamtk.

Ana Sayfaya Git