İstimlak bedeli de yangında kül oldu

Yangında köylünün evi ve 155 bin lirası kül oldu

Haberler 19.07.2018 - 11:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MUun merkeze bal Akpnar köyünde eref Akara (72) ait evde elektrik kontandan çkan yangnda, sandk ve gardropta saklanan 155 bin lira kül oldu, evde büyük hasar olutu.

Olay, dün saat 06.30 sralarnda merkeze 35 kilometre uzaklkta bulunan Akpnar köyünde meydana geldi. eref Akara ait, alt ahr olarak kullanlan 2 katl evde elektrik kontandan yangn çkt. Yangnn ksa sürede büyümesi ile evin tamamn alevler sard. eref Akar, gelini, çocuklar ve Bursadan gelen misafirler evden kaçarak canlarn son anda kurtard. tfaiye ekipleri, köye gelinceye kadar ev kullanlamaz hale geldi. eref Akar, ei Saadet Akar ve çocuklar evlerininin kül oluunu gözyalar içerisine izledi. tfaiye tarafndan söndürülen yangnda, eref Akarn sandkta saklad 155 bin lira kül oldu.

EV TAMAMEN KÜL OLDU

Evinin önünde otururken yangnn çktn belirten 4 çocuk babas eref Akar, Eim, olum, gelinim ve torunlarmla birlikte yayoruz. Sabah evin önünde otururken bir anda yangn çkt. Evdeki çocuklarn barlarn duydum ve ksa sürede yangn her taraf sard. tfaiye gelinceye kadar evin tamam ve köyümüz arazisinde yaplan Alpaslan 2 Baraj altnda kalan arazilerimin istimlak bedeli olan 155 bin liram yand. Hiçbir eyim kalmad. Paralarn bir ksm gelinimin sandnda, bir ksm da yastk klf içerisinde, gardrop içerisindeydi. Yeilova, Serinova ve Mu Belediyesine ait itfaiyelerin gelmesine ramen kurtarlamad diyerek göz yalarna bouldu.

Bursadan gelen misafirlerle birlikte yangn srasnda evde 8 kiinin olduunu aktaran Saadet Akar ise 60 yllk birikimlerinin tamamen kül olduunu söyledi. Can kayb olmamasnn tek tesellileri olduunu belirten Saadet Akar, evdeki Kuran Kerimin yanmadn belirtti.

Köye gelen jandarma, itfaiye ve AFAD ekipleri tutanak düzenleyip hasar tespit çalmas balatt.

Ana Sayfaya Git